Sådan finder du internetudbyderadresser

En ISP-adresse (Internet Service Provider) er webadressen til det firma, der giver internetadgang til abonnenter. Tjenester, herunder opkaldstelefonmodemer, DSL-ledninger (digital subscriber line), fjernsynskabler og fiberoptik leveres til kunder, der ønsker at oprette forbindelse til internettet. Med en ISP-adresse kan du finde ud af, hvem der solgte internetadgang til en person eller virksomheden, der er vært for et websted. Der er en række domæne-baserede forskningstjenester, herunder NetworkSolutionsWhoIs.net (Network Solutions Who Is), IP2Location.com (IP 2 Location) og IP-Adress.com (IP-Address).

Gå til netværkssolutions.com/whois websted. Indtast et domænenavn i søgefeltet - for eksempel netværksløsninger.com.

Klik på "Søg" for at søge i alle WHOIS-poster. Brug den gratis service til at finde IP-adresser samt oplysninger om tjenesteudbydere til websteder. Det er vigtigt at bemærke, at en ISP-adresse er navnet på det firma, der leverer internetadgang. En IP-adresse vises f.eks. Som "11.22.33.444", men en internetudbyder-adresse vil vises som "Registrant: Road Runner HoldCo, LLC (RR6-DOM)."

Rul efter behov for at gennemgå registrantoplysninger. Find den nuværende registrator for at få navnet på internetudbyderen, såsom GoDaddy eller RR (RoadRunner). For netværksløsninger.com er den nuværende registrator NETWORK SOLUTIONS, LLC fra og med 2009. IP-adressen er angivet som 205.178.187.13 (ARIN & RIPE IP-søgning).

Indtast navnet på det firma, gennem hvilket webstedet er registreret i en webbrowser. I tilfælde af NetworkSolutions kan du gå til Yahoo.com og skrive "Network Solutions LLC." For Network Solutions LLC er ISP-adressen www.networksolutions.com. Hvis Road Runner var virksomheden, ville internetudbyderens adresse være www.rr.com.

Gå til IP-Adress.com.

Find "Min IP-adresse." Forvent at se et ni-cifret tal, såsom 11.22.33.444. Find "Min IP-adresseplacering." Denne linje skal straks følge ovenstående linje.

Find "ISP af min IP:" Road Runner kan f.eks. Vises som en ISP for en IP.

Skriv "Road Runner" i en søgemaskine for at få Road Runner-selskabets ISP-adresse. En hurtig søgning viser, at www.rr.com er ISP-adressen for Road Runner-firmaet.

Tips

Bekræft domænenavnet, hvis en ISP-adresse ikke kan findes.

Advarsler

Du skal angive et domænenavn for at finde en ISP-adresse. For eksempel er domænenavnet for webstedet http://www.ehow.com ehow.com. NetworkSolutions er blot en af ​​flere ISP-lokaliseringstjenester online.