Start filer og programmer på en planlagt dato med kalender til Mac OS X

Hvis du nogensinde har ønsket at du kunne planlægge åbningen af ​​en bestemt fil eller indstille et program til at starte på en bestemt dato, enten på en gang eller i en tilbagevendende planlagt begivenhed, kan du faktisk gøre begge rigtige i Mac OS X ved hjælp af ingen anden end standard kalender app. Dette er en forbavsende nyttig funktion, der stort set er ukendt, men det er ekstremt nemt at bruge. Vi dækker, hvordan du starter bestemte filer på en tidsplan eller bare et program. Ligesom en standard alarm eller begivenhed, kan du også oprette gentagelsesplaner med disse. Hvis du nogensinde har oprettet en generisk begivenhed eller påmindelse i OS X før, er det ret lignende.

Åbn en fil på en bestemt planlagt dato

  • Åbn kalender i Mac OS X og opret en ny begivenhed, enten ved at klikke på knappen [+] plus eller ved at dobbeltklikke på en hvilken som helst dato
  • Træk menuen ud for "Alert" ned og vælg "Åbn fil"
  • Direkte under advarselsmenuen trækker du ned den næste menu og vælger "Andet ...", og brug derefter browseren til at vælge den fil, du vil åbne på en skema
  • Vælg "Udført", når du er færdig

Brug funktionen "Gentag" for at indstille filen til konsekvent at genstarte på den angivne dato og klokkeslæt. Disse kan være standard eller brugerdefinerede gentagelsesplaner som hver sidste fredag ​​i måneden. Gentagningsfunktionen er et glimrende ekstra trick til gentagne opgaver, der bruger den samme fil, som en ugentlig eller månedlig indtjeningsrapport, skatteoversigt, regningsark eller hvad der ellers kræver regelmæssig brug på en planlagt basis.

Når datoen ankommer, starter den valgte fil automatisk i standardprogrammet på den dato og klokkeslæt, der er angivet i Kalender som advarslen. Fordi det bruger standardapp, skal du ændre fil-app foreningen for at justere, hvilken app filen åbner i, eller bare gå ruten for at have advarslen starte et program direkte i stedet.

Åbn et program på en planlagt dato

Dette er mere eller mindre det samme som ovenstående trick, men du vælger en app i stedet:

  • Fra Kalender i OS X opretter du en ny begivenhed og trækker menuen "Alert" ned
  • Vælg "Andet ..." og find derefter applikationen for at starte og vælg "Vælg". Programmet kan være i primær / Programmer / mappe eller andetsteds alt med en .app vil arbejde
  • Klik på "Udført" for at indstille den planlagte app-lancering

Husk, at med OS Xs nyere evne til at gendanne gemte vinduer, dokumenter og applikationstilstande, som bare indstiller et program til at starte, åbnes appen med alle de sidste tilgængelige tilgængelige dokumenter. Det vil ske, medmindre funktionen er blevet deaktiveret manuelt. Dette er anderledes end at bruge "Open File" -tricket beskrevet ovenfor, som vil åbne den angivne fil i stedet.

Disse planlagte begivenheder synkroniseres med iCloud til andre Mac- og iOS-enheder, og selv om iOS-enhederne får en advarsel på disse dage, hvis en er blevet indstillet, fungerer app-åbningsfunktionen kun på OS X-siden af ​​tingene, da iOS ikke gør det '(endnu) har en lignende funktionalitet indbygget i dets alarmer. Interessant nok har iOS evnen til at oprette de brugerdefinerede gentagelsesindkaldelser via Siri, men det ville ikke være frygteligt svært for Apple at medtage denne meget nyttige evne i iOS ned af vejen, hvis de valgte at.

Hoveder op til CultOfMac for at finde dette fremragende trick