Sådan forhindres kopiering af PDF-filer (6 trin)

Du kan forhindre brugere i at kopiere tekst, billeder og grafik fra en PDF-fil ved at ændre dokumentets sikkerhedsindstillinger i Adobe Acrobat. Dette trin kan beskytte dokumentets indhold og styre distribution og brug af følsomme oplysninger. Du kan forhindre andre i at bruge kopier-og-indsæt-funktionen og deaktiver udskrivning af dokumentet. Når adgangskodebeskyttelse er slået til, er det kun personer, der har adgangskoden, der kan ændre en PDF-fil.

Trin 1

Åbn PDF-filen i Adobe Acrobat 7.0 eller nyere.

Trin 2

Klik på fanen "Avanceret" på hovedmenulinjen. Vælg "Sikkerhed" og vælg "Krypter med adgangskode." Klik på "Ja" for at aktivere ændringer i sikkerhedsindstillinger.

Trin 3

Indtast en autorisationsadgangskode. Du kan bruge dette til at ændre sikkerhedsindstillinger på en fremtidig dato.

Trin 4

Klik på "Udskrivning tilladt", og vælg de udskrivningsindstillinger, du vil aktivere ved hjælp af rullemenuen. Hvis du vil deaktivere udskrivning fuldstændigt, skal du vælge standardindstillingen "Ingen".

Trin 5

Klik på "Ændringer tilladt", og vælg de valgmuligheder, du vil aktivere, såsom at lade formularfelter udfyldes eller tilføje kommentarer. Hvis du vil deaktivere ændringer fuldstændigt, skal du vælge standardindstillingen "Ingen".

Klik på "OK". Brugere kan ikke kopiere nogen del af PDF-filen.