Sådan roteres visningen på en film fra lodret til vandret

Mange mennesker vender deres videokamera sidelæns og optager video lodret. Dette kan være nødvendigt for at passe hele dit motiv ind i videoen. Du bliver dog nødt til at rotere videoen fra lodret til vandret for at se den. Mange gratis videoredigeringsprogrammer har værktøjer, der giver dig mulighed for at rotere en video. Når du har valgt et program og downloadet det til din computer, kan du rotere dine videoer på få minutter.

Windows Live Movie Maker

Download og installer Windows Live Movie Maker (se afsnittet Ressourcer). Åbn det gratis program, når installationsprocessen er afsluttet.

Klik på knappen "Tilføj videoer og fotos", som er øverst på skærmen. Naviger til den videofil, du vil rotere. Vælg videofilen, og klik på "Åbn". Filen importeres til programmet.

Klik på enten "Roter til venstre" eller "Roter til højre" -knappen (begge er øverst på skærmen).

Gratis video, vend og drej

Download og installer Free Video Flip and Rotate. Åbn programmet, som faktisk er gratis, når installationsprocessen er afsluttet.

Klik på knappen til højre for det tomme felt under "inputfil". Naviger til den videofil, du vil rotere. Vælg videofilen, og klik på "Åbn". Filen importeres til programmet.

Klik på en af ​​de syv pil til at vende eller rotere nederst på skærmen.

VirtualDub

Download og installer VirtualDub. Åbn det gratis program, når installationsprocessen er afsluttet.

Klik på knappen "File" øverst på skærmen. Vælg knappen "Åbn videofil" i rullemenuen. Naviger til den videofil, du vil rotere. Vælg videofilen, og klik på "Åbn". Filen importeres til programmet.

Klik på knappen "Video" øverst på skærmen. Vælg knappen "Filtre" i rullemenuen, og derefter knappen "Tilføj" i højre side af skærmen.

Vælg knappen "roter" fra listen. Klik på "OK" i højre side af skærmen. Klik på cirklen ud for i hvilken grad du vil rotere din video, og vælg derefter "OK". Dit valg føjes til menuen Filtre. Klik på "OK".