Sådan lyses fotos

Fotos er kraftfulde værktøjer til at fortælle historier og fremkalde minder. Men da vi ikke alle er professionelle fotografer, kommer et foto ofte meget mindre end perfekt ud. En almindelig fejl er forkert belysning, hvilket vil resultere i, at et foto ser for mørkt eller for lyst ud. Dette er et relativt simpelt problem at rette, og det kan gøres med næsten enhver fotoredigeringssoftware. Når du har uploadet dit billede til din computer, kan du rette det i et par enkle trin.

Brug af Photoshop

Upload dine fotos til din computer, hvis du ikke allerede har gjort det. Dette kan gøres ved at kopiere dem fra et SD-kort (hvis du har et digitalt kamera) eller ved at scanne 35 mm fotos til din "Billeder" -mappe.

Åbn din Adobe Photoshop-applikation ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet.

Klik på "File", efterfulgt af "Open". Gennemse dine fotografier, og dobbeltklik på den, du vil redigere. Det uploades nu til Photoshop.

Klik på "Image" -indstillingen fra værktøjslinjemenuen øverst i Photoshop-vinduet. Vælg "Justering" efterfulgt af "Niveauer". En pop op-dialogboks vises.

Lys dit billede ved at klikke og trække den lille grå pil på linjen "Indgangsniveauer" til venstre. For at tilføje kontrast skal du klikke og trække den lille hvide pil på linjen "Inputniveauer" til venstre. Dit billede bliver nu lysere.

Brug af GIMP

Upload fotos til din computer, hvis du ikke allerede har gjort det. Dette kan gøres ved at kopiere dem fra et SD-kort (hvis du har et digitalt kamera) eller ved at scanne 35 mm fotos til din "Billeder" -mappe.

Åbn din GIMP-software ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet.

Klik på "File", efterfulgt af "Open". Gennemse dine fotografier, og dobbeltklik på den, du vil redigere. Det uploades nu til GIMP.

Klik på "Værktøjer" i GIMP-værktøjslinjemenuen øverst i vinduet, efterfulgt af "Farveværktøjer" og derefter "Lysstyrke-kontrast." En pop op-dialogboks vises.

Flyt skyderen "Lysstyrke" til højre for at gøre dit foto lysere. Skub skyderen "Kontrast" til henholdsvis venstre eller højre for at miste eller få kontrast. Klik på "Gem" for at beholde dine ændringer. Dit foto skal nu være lysere.

Brug af Paint.net

Upload dine fotos til din computer, hvis du ikke allerede har gjort det. Dette kan gøres ved at kopiere dem fra et SD-kort (hvis du har et digitalt kamera) eller ved at scanne 35 mm fotos til din "Billeder" -mappe.

Åbn din Paint.net-software ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet.

Klik på "File", efterfulgt af "Open". Gennemse dine fotografier, og dobbeltklik på den, du vil redigere. Det vil nu blive uploadet til Paint.net

Klik på "Effekter" fra værktøjslinjen øverst i Paint.net-vinduet. Vælg "Foto" efterfulgt af "Glød." Dette åbner en pop op-dialogboks.

Flyt skyderen "Radius" helt til venstre for at undgå uklarhed under redigering. Flyt skyderen "Lysstyrke" til højre for at tilføje lysstyrke. Flyt skyderen "Kontrast" til henholdsvis venstre eller højre for at fjerne eller tilføje kontrast. Klik på "OK" for at gemme dine ændringer. Dit billede skal nu være lysere.

Tips

Hvis du nogensinde laver en fejl under redigering af dine fotografier, skal du trykke på "Ctrl" og "Z" på samme tid for at fortryde din sidste handling.