Uddrag og udforsk en iOS-app i Mac OS X

Du kan finde nogle interessante ting i iOS-apps, som du har downloadet fra App Store. Alt du skal gøre er at udpakke filen fra sin container, så er du fri til at surfe som enhver anden applikationspakke.

Dette virker med enhver iPhone eller iPad app, og du har naturligvis brug for en Mac med OS X og iTunes. Sådan gør du resten og undersøger, hvad der er inde i en iOS-applikationspakke.

Sådan udtrækkes og udforskes indholdet af iOS-apps i Mac OS X

Vi bruger iBooks.app som et eksempel:

  • Start iTunes og klik på "Apps"
  • Vælg den app, du vil udpakke, og højreklik på den, vælg "Vis i Finder"

  • Du får se en .ipa-fil i Finder, lav en kopi af den pågældende fil til skrivebordet ved at holde Option nede og trække den der
  • Omdøb filtypen .ipa til .zip (i dette tilfælde iBooks.ipa til iBooks.zip), ignorér advarslen og klik for at bekræfte .zip-udvidelsen

  • Dobbeltklik nu på .zip-filen for at hente indholdet, den åbnes som et standard arkiv
  • Åbn den nyuddragne mappe og åben "Payload" inden for det
  • Højreklik på appnavnet (iBooks.app) og vælg "Vis pakkeindhold"
  • Udforsk indholdet af iOS-appen, det vil se ud som skærmbilledet øverst i dette indlæg, der viser AngryBirds Lite

Du kan finde en masse interessante ting i disse iOS apps, og processen er den samme uanset om en app er til iPhone eller iPad, så det er sjovt. Bare sørg for at lave en sikkerhedskopi, så du ikke ødelægger appen, selv om du altid kan genindlæse den, hvis du gør det.

Dette giver dig et indblik i, hvad der er en del af en iOS-app eller et spil, herunder illustrationer, plistfiler, bundter, forskellige datafiler og kodesignaturer, pakkeinformationsfiler, binære filer og meget mere. Du vil ikke finde kode herinde, men hvis du er særlig dygtig inden for montage og omvendt teknik, kan du muligvis ødelægge ekstra tidbits ud af .ipa og .app-filerne.

Bemærk, at i den nyeste version af iTunes er afsnittet "Apps" et underafsnit tilgængeligt via iTunes-menuen. Du kan dog stadig få adgang til applikationen .app og .ipa-filer direkte fra Finder i OS X.

Når du taler om ekstraktioner, kan du også udtrække fra en .pkg pakkefil, hvis du er interesseret.