Sådan oprettes et matrix regneark

En matrix er et rektangel, der har evnen til at vise tal og / eller ord på en organiseret måde. Hver matrix er arrangeret af rækker og kolonner. En måde, du kan oprette et matrix regneark på, er gennem Microsoft Excel. En matrix kan inkluderes i et regneark, Word-dokument eller PowerPoint-præsentation. Oprettelse af et matrix regneark kræver meget forberedelse og øvelse, men det kan give din præsentation et meget tiltrængt ansigtsløft.

Klik på "Indsæt" øverst i Excel-dokumentet. Herfra skal du vælge "Illustration" og "Smart Art." Klik på matrixlayoutet, og klik derefter på "OK".

Indtast din tekst i matrixen. Klik på tekstknappen, og begynd at skrive. Hvis du vil importere tekst fra andre steder, skal du kopiere din originale tekst ved at fremhæve den med musen og trykke på "Kontrol" + "C" og indsætte den ("Kontrol" + "V") i tekstboksen.

Flyt feltet. Hvis du vil flytte din boks, skal du klikke og trække den med musen til dens nye placering. Hold "Control" nede og tryk på piletasterne for at flytte feltet i små intervaller.

Skift matrixlayout. Højreklik på din matrix, og vælg "Skift layout". Der er tre layouts, du kan vælge imellem: grundmatricen, titelmatrixen og gittermatricen. Den grundlæggende matrix viser forholdet mellem tal og bogstaver gennem kvadranter. Titelmatrixen afslører fire kvadranter som en helhed. Gittermatricen fremhæver kvadrantens forhold som separate kvadranter.

Skift farverne på din matrix. Klik på "Smart Art Tools"> "Design"> "Skift farve." Fanen Skift farve kan tilføje en glødende effekt, en blød kant eller en tredimensionel effekt. Skift matrixens kant ved at klikke på "Format Shape" og rulle gennem farverne. Skift matrixens baggrundsfarve ved at vælge "Format Shape" og vælg "Fill" eller "Solid Fill".