Hvorfor passer ikke et HDMI-kabel til min bærbare computer?

Bærbare computere findes i en lang række priser og modeller til mange forskellige anvendelser. En bærbar computer, der er indstillet til en studerende, har meget forskellige funktioner end en til en professor eller sælger, der bruger den til kundepræsentationer. Da laptops har en visningsskærm inkluderet i låget, forbinder enhver videooutput til en ekstraenhed. En HDMI-port tilbyder et output til video og lyd på et enkelt kabel.

HDMI

HDMI blev udviklet i 2002 som en måde at forbinde komponenter sammen i high-definition tv-systemer, sætte video- og lydsignaler i det samme kabel. Version 1.4, udgivet i 2009, tilføjede flere andre funktioner, herunder en Ethernet-kanal til at oprette internetforbindelser til alle enheder i et hjemmeunderholdningssystem, der bruger internetunderstøttelse. Denne funktion tilføjede endnu en grund til at forbinde en computer eller bærbar computer til et hjemmeunderholdningssystem ved hjælp af en HDMI-port, og flere computermodeller begyndte at inkludere dem.

Ældre bærbare computere

Videodelen af ​​HDMI-formatet udviklede sig fra digital video interface (DVI), der blev udviklet i 1999 specielt til computerskærme til kun et videosignal uden at inkludere lyd. Efter udviklingen af ​​HDMI begyndte bærbare computere at tilføje HDMI-porte for at forbinde den interne DVD-afspiller til hjemmeunderholdningssystemer. Men før det startede, leverede bærbare computere DVI-porte til digitale forbindelser til eksterne skærme, VGA-porte til analoge forbindelser eller kompositvideoudgange til forbindelser til tv-skærme. Lydsignalerne gik til højttalere eller hovedtelefoner.

Ikke korrekt udstyret

Selvom en bærbar computer næsten altid har et lydsignal til højttalere eller en hovedtelefon, vil den kun have en ekstra videoudgang, hvis den har brug for en. Det interne grafikkort i en bærbar computer fungerer mest til at sende signaler til skærmen i låget. Da pladsen er begrænset i en bærbar computer, vil yderligere komponenter til ekstern video ikke blive inkluderet, medmindre den bærbare pc's overordnede design inkluderer den. Derfor har en bærbar computer ikke en HDMI-port, hvis den ikke har de interne komponenter, der understøtter den.

Tilføjelse af HDMI

Hvis din bærbare computer har en videooutput, kan du bruge en konverter til at ændre den til HDMI. Hvis den ikke gør det, kan du købe en adapter, der opretter forbindelse til din bærbare computer via en ledig USB-port. Opret HDMI-forbindelsen til konverteren, og brug den bærbare computer til at programmere den. Men din bærbare computer skal have kompatible funktioner med konverteren. Tjek dit operativsystem, videoindstillinger, diskplads, processortype og hastighed og RAM-kapacitet, og sammenlign dem med kravene fra de forskellige HDMI-konvertere.