DIY 12 Volt LED-lys

Lysdioder (eller lysdioder) er elektroniske enheder, der udsender lys, når der anvendes en spændingsforskel på tværs af ledningerne. Fordi lysdioder udsender meget lidt varme, når de tændes, bruger lysdioder mindre energi end en glødepære med lignende lysstyrke. Lysdioder holder længere end glødepærer og bruges i applikationer, hvor glødepærer var normen, såsom lommelygter og husholdningslamper.

Nødvendige materialer og værktøjer

For at skabe et LED-lys (såsom en lommelygte eller indikatorlampe) er der mindst fire ting nødvendige: en elektrisk kontakt, en LED, en jævnstrømskilde og en strømledningsbus. Den elektriske kontakt er nødvendig for at lukke kredsløbet for at tænde LED-lyset og for at åbne kredsløbet for at slukke for lyset. En enkel, men pålidelig koblingsmekanisme er den enkeltpolede, single-throw (SPST) switch. En sådan switch har to positioner: til og fra. Da kontakten kun har to terminaler, en indgangsterminal og en udgangsterminal, er det nemt at foretage ledningsføring af kontakten som en kredsløbsafbryder.

Når du søger efter en LED, skal du vælge en, der er i stand til at håndtere spændingsoutputtet fra strømforsyningen. Hvis der tilføres for meget spænding, vil LED'en lyse skarpt i et par sekunder og vil hurtigt svigte. Hvis der vælges en 12V strømforsyning til at tænde LED'en, skal du vælge en LED, der er klassificeret til mindst 12V, såsom Sunbrite model SSP-4SE103S12G LED.

Strømkilden skal enten være et batteri eller en reguleret jævnstrømskilde. Hvis spændingen og strømmen, der kommer fra strømforsyningen, ikke er ensartede, modtager lysdioden muligvis ikke nok strøm og lyser ikke. Hvis strømforsyningen er tilbøjelig til overspænding, kan LED'en blive beskadiget af en overspændingstilstand.

Elektriske ledninger er et almindeligt middel til at etablere en strømbus mellem en strømforsyning og elektriske komponenter. Vælg elektriske ledninger, der er i stand til at håndtere det elektriske kredsløbs spændings- og strømbehov. En ledning, der er for tynd, kan ikke bære nok elektrisk strøm gennem kredsløbet.

Konstruktion af det elektriske kredsløb

For at forenkle kredsløbsproduktion er følgende værktøjer og stik nødvendige: elektrisk tænger, loddejern, loddetape og vinyltape. Skær et stykke tråd, og fjern hver ende af 1/2 tomme isolering. Da lysdioder er polariserede enheder, skal LED-anodeforbindelsen altid være tilsluttet den positive (eller højere spænding) forbindelse, og LED-katodeledningen skal altid være forbundet til den negative (eller lavere spænding) forbindelse. Tilslut ledningen fra den positive strømforsyningsterminal til anoden, og lod ledningen til anoden. For Sunbrite-modellen SSP-4SE103S12G LED er denne forbindelse den nederste metalbump.

Skær en anden trådlængde, og fjern hver ende af en tomme isolering. Forbind ledningen til LED-katoden (som er skrueforbindelsen på Sunbrite model SSP-4SE103S12G LED), og lod lod forbindelsen. Tilslut den anden ende af ledningen til indgangsterminalen på afbryderen, og lod forbindelsen. Skær en tredje længde ledning, og fjern den af ​​1/2 tomme isolering i hver ende. Tilslut den ene ende af denne ledning til udgangsterminalen på kontakten, og lod forbindelsen. Tilslut den anden ende til den negative strømforsyningsterminal.