Få en Rainbow of Colors til Terminal Command Output med lolcat

Terminalen er standard til at være en flok kedelig sort på hvidtekst, og du kan selvfølgelig ændre udseendet til andre temaer, tilføje farver, baggrundsbilleder, opacitet, transparenter og andre brugergrænseflader, men hvad du virkelig vil have, er naturligvis en regnbueudgave af kat kommandoen til input og output, right? Ja, selvfølgelig vil du have regnbueudgang, hvem ville ikke have det?

Det er her, kommandolinjen til lolcat kommer ind, fordi lolcat er en sammenkædningsværktøj, der kan tjene som en meget farverig udskiftning af katte, eller tage standardindgang og dump output som en regnbue af tekst. Er det nyttigt? Nå, det er op til dig at beslutte, men det er sikkert sjovt og mere livligt udseende.

Bemærk: I tilfælde af at det ikke var tydeligt endnu, er det sådan en vittighed, men lolcat fungerer legitimt som en fungerende udskiftning af kat. Fordi dette er helt indeholdt i kommandolinjen, er det bedst forbeholdt avancerede brugere, der er komfortable ved at bruge Terminal ... og som ønsker regnbueudgang.

Installation af lolcat i Mac OS X Terminal

Du skal have ruby ​​installeret på Mac'en for at kunne bruge perle, installationsprogrammet, og derefter installere lolcat er et stykke kage:

gem install lolcat

Det skal installere lolcat fint, men hvis du får en skrive tilladelsesfejl som denne:

"FEJL: Mens du udfører perle ... (Gem :: FilePermissionError)
Du har ikke skrive tilladelser til biblioteket /Library/Ruby/Gems/2.0.0. "

Du kan enten justere tilladelserne til gems-biblioteket for at inkludere din uid, eller bare brug sudo til at skrive til det alligevel:

sudo gem install lolcat

Installation skal kun tage et øjeblik eller to for at fuldføre.

Uisng lolcat at gøre output en regnbue

Med installation af lolcat ude af vejen er du klar til at bruge lolcat og blive farverig. Opdater din terminal eller start en ny, og du er klar til at gå. Du kan få et første udseende ved at udskrive lolcat hjælpefilen:

lolcat -h

Du vil så se den mest farverige hjælpetekst, der nogensinde er lavet.

Men hvorfor stoppe der? Du kan røre noget i lolcat og gøre det til en regnbue også:

ps aux|grep root|lolcat

Eller brug lolcat til at vise nogle kode i en dejlig regnbue:

lolcat ~/dev/scripty.py

Hvis du vil have lidt ekstra overraskelse, er et flag meget spændende, fordi det skaber en animeret regnbueffekt af cykelfarver, hvilket stort set er toppen af ​​menneskets innovation.

For eksempel vil dette animere  Apple logoet i en regnbue for et tal på 500:

echo |lolcat -a -d 500

Vil du have en farverig blok af ascii kunst? Brug cowsay eller banner:

banner osxdaily.com|lolcat

Mulighederne er uendelige.

Lolcat-hjælpeprogrammet er open source, de interesserede kan se projektsiden på github.