Sådan får jeg min Tube-radio til at stoppe humring

Når din antikke radio brummer, er det aldrig en glad melodi. Højttalerbrummen er næsten altid resultatet af, at elektrolytkondensatorer er gået dårligt --- et af de mest almindelige problemer i gamle radioer. Fordi kondensatorer (også kaldet kondensatorer) er billige og har en kort holdbarhed, er det nemmere at udskifte dem alle --- en proces, som gammeldags reparatører kalder "recapping" en radio - end at teste og udskifte individuelle kondensatorer. Den mest praktiske måde at gøre dette på er at montere udskiftninger under kabinettet. På ingen tid vil du nyde de rige bastoner på din gamle radio uden den ensformige 120-hertz-brummen.

Forberedelse

Trin 1

Frakobl radioen. Træk knapperne af, brug en skruetrækker til at fjerne skruerne, der fastgør kabinettet til kabinettet, og skub kabinettet ud.

Trin 2

Drej chassiset på bagsiden for at udsætte dets underside. Find ud af, om kondensatorerne er anbragt i en aluminium (eller undertiden pap) beholder over kabinettet eller monteret under kabinettet; kondensatorer under kabinettet ser voksagtige ud og ligner en rulle mønter.

Trin 3

Aflad kondensatoren ved hjælp af modstanden. For kondensatorer på undersiden skal du røre modstandsledningerne til kondensatorhalerne. For kondensatorer i et ovenstående chassis kan du holde en modstandsledning mod chassiset og røre ved den anden ledning til hver fane, der forbinder beholderen med chassiset.

Bestem hver kondensatorens spændings- og kapacitansværdier, der er trykt på siderne af kondensatorerne under kabinettet eller på ovenstående kabinetdåse. Du skal bruge et skematisk diagram, hvis du ikke kan læse værdierne.

Udskiftning af kondensatorer

Trin 1

Deaktiver en beholder over chassiset ved at berøre et varmt loddejern til dets chassisflig og desolde forbindelserne. Lad dåsen være på plads for at opretholde det oprindelige udseende.

Trin 2

Fjern kondensatorer under kabinettet en ad gangen, så du ikke glemmer, hvilken udskiftning der går hvor. Brug wire cutters til at klippe halerne ud, der strækker sig fra en kondensator, og efterlader en halv tomme hale fastgjort til hver af sine chassisterminaler. Berør et varmt loddejern til hver terminal for at løsne loddet, og brug derefter en nåletang til at trække halve tommers haler ud af terminalerne.

Trin 3

Brug wire cutters til at trimme halerne på udskiftningskondensatoren til en længde, der er lidt længere end nødvendigt for at spænde over de to terminaler. Placer enderne af hver ledning gennem terminalerne, krymp på plads med linjens tænger, og lod forbindelserne. Gentag trin 2 og 3 for hver kondensator under kabinettet.

Trin 4

Udskift kondensatorer over chassiset med nye kondensatorer monteret under kabinettet. Sløjfeudskiftningskondensatorers (+) haler gennem hullerne i chassistappene, der svarer til hver af ovenstående chassiskondensatorer, der udskiftes, og tilslut derefter udskiftningernes (-) haler til den fælles jordterminal. Brug linjestangen til at krympe alle forbindelser på plads, og lod dem derefter sikkert.

Sæt knapperne tilbage på akslerne, tilslut kabinettet, og tænd for radioen. Hvis den spiller korrekt, skal du tage radioen ud, sætte kabinettet tilbage i kabinettet og fastgøre det. Hvis det stadig brummer, skal du kontrollere, at udskiftningskondensatorernes polaritet og værdier er korrekte.