Sådan slipper du af den fatale blå skærm (16 trin)

Den fatale blå skærm eller den blå dødsskærm sker, når en Windows-baseret computer registrerer en fejl, som den ikke selv kan rette. Skærmen kan skyldes hardware-, software- eller driverfejl, og det kan være svært at diagnosticere og rette problemet. At slippe af med den fatale blå skærm kræver ofte en masse prøving og fejl for at bestemme, hvad der forårsager problemet, og hvordan man løser det.

Trin 1

Skriv alle oplysninger, der er udskrevet på den blå skærm, når de blinker, f.eks. Et fejlnummer og alle de oplysninger, der er angivet i afsnittet om driverinformation. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at indsnævre problemet.

Trin 2

Genstart din computer. Hvis du ser en indstillingsskærm, skal du vælge "Forsøg at starte Windows normalt" ved at trykke på "Enter", når indstillingen er fremhævet. Nogle gange slettes simpelthen genstart af din computer med den fatale blå skærm.

Trin 3

Tryk på “F8” gentagne gange, når din computer starter, hvis du ikke kunne genstarte med succes. Dette fører dig til "Windows Advanced Options" -menuskærmen.

Trin 4

Vælg "Safe Mode" ved at trykke på "Enter", når indstillingen er fremhævet. Dette indlæser Windows med kun nødvendige drivere og ingen automatisk indlæst software.

Trin 5

Kør en spyware- og antivirusscanning af dit system, hvis Windows indlæses i sikker tilstand. Hvis dit spyware- eller antivirusprogram finder og fjerner noget, skal du genstarte computeren normalt for at se, om den indlæses.

Trin 6

Genstart computeren i sikker tilstand, hvis du ikke kan starte Windows normalt efter at have kørt en spyware- og antivirusscanning.

Trin 7

Højreklik på "Denne computer" og vælg "Egenskaber". Klik på fanen "Hardware" og klik på "Enhedshåndtering".

Trin 8

Udvid det tilsvarende afsnit for alle drivere, du for nylig har installeret eller opdateret, ved at klikke på plustegnet ud for kategorien. Vælg den enhed, der svarer til eventuelle nyligt installerede eller ændrede drivere.

Trin 9

Klik på "Rul tilbage driver" for at gå tilbage til en tidligere driverversion. Klik på "Afinstaller" for helt at fjerne en nyligt installeret driver, der kan forårsage den fatale blå skærm. Afinstaller ikke bundkort- eller videodrivere.

Trin 10

Genstart computeren normalt for at se, om nogen drivere forårsagede problemet.

Trin 11

Genstart Windows i sikker tilstand, hvis det ikke løste problemet at rulle tilbage eller afinstallere nyligt ændrede drivere.

Trin 12

Klik på Windows “Start” -knappen. Vælg "Kør". Skriv "msconfig" i tekstfeltet "Kør", uden at anføre anførselstegn. Dette bringer dig til skærmbilledet "System Configuration Utility".

Trin 13

Klik på "Startup" -fanen og fjern markeringerne ved siden af ​​de programmer, du for nylig har installeret. Fjern ikke fluebenet ud for “userinit.exe” eller “explorer.exe.” Fjern ikke fluebenet ved siden af ​​andre Microsoft-programmer, medmindre du ved, hvad det er.

Trin 14

Tryk på "F8" gentagne gange, når din computer starter for at komme til "Windows Advanced Options" -skærmen, hvis din computer ikke starter i sikker tilstand.

Trin 15

Tryk på "Enter", når "Sidste kendte gode konfiguration" er fremhævet for at forsøge at starte Windows med de sidste indstillinger, du havde, der fungerede. Hvis Windows indlæses normalt, skal det slippe af med den fatale blå skærm. Genindlæs ikke software eller drivere, som du installerede efter det sidste gode gendannelsespunkt.

Fjern al hardware, du har installeret på din pc og alle nye perifere enheder, såsom eksterne harddiske eller cd-drev, før den fatale blå skærm dukkede op. Forsøg på at genstarte din computer.