Sådan doneres en skrivemaskine

Din manuelle skrivemaskine kan have været en værdsat besiddelse for årtier siden, men at samle støv bag på dit skab er ikke det bedste sted for det. Dens teknologi er forældet, men det betyder ikke, at du skal sende den til kantstenen. Lokale organisationer og personer i udlandet kan gøre brug af din skrivemaskine.

Før du donerer

Selvom du måske ikke har nogen erfaring med reparation af skrivemaskiner, skal du gøre dit bedste for at se, om skrivemaskinen er i funktionsdygtig stand. Kontroller hver nøgle for at sikre, at den fungerer, og kontroller, om vognen glider korrekt, og alle håndtagene bevæger sig. Se om du har maskinens manual og transporttaske, da disse emner hjælper med at færdiggøre pakken. Hvis skrivemaskinen er støvet eller snavset, skal du rengøre den omhyggeligt. En våd klud med noget opvaskemiddel og en tandbørste kan fjerne opbygget snavs, mens dåse luft fjerner støv inde i enheden.

Doner i udlandet

Kontakt velgørenhedsorganisationer, der leverer varer til underudviklede dele af verden, og spørg om organisationen har behov for din skrivemaskine. Selvom det kan koste dig en smule penge at sende skrivemaskinen til den organisation, der distribuerer den til den rigtige gruppe, hjælper denne type donation dem, der virkelig er i nød. Hvis du har ekstra bånd, skal du give dem; hvis ikke, spørg om organisationen har udskiftningsbånd eller en kilde til bånd til din maskine.

Doner lokalt

Tænk på enkeltpersoner eller grupper i dit samfund, der muligvis har brug for skrivemaskinen - hvis ikke for dens funktionalitet, så for dens vintage stil. Kontakt et museum, bibliotek eller boghandel for at afgøre, om det er interesseret i maskinen, enten som en del af en udstilling eller til en dekoration. Tal med nogen i en community college-journalistik eller kreativ skriveafdeling; skrivemaskinen kunne lave et passende indretningselement i et skrivecenter.

Andre strategier

Hvis du ikke kan finde en organisation, der kan bruge skrivemaskinen, skal du angive den på din bys annoncerede websted til salg eller inkludere den i et kommende garagesalg. Tal med velgørenhedsorganisationer, der driver genbrugsforretninger, såsom Goodwill, for at afgøre, om organisationen kan sælge din skrivemaskine for at skaffe penge. Hvis skrivemaskinen er elektronisk, skal du søge en elektronikgenvindingsbeholder i en big-box elektronikbutik.