Sådan kontrolleres iCloud-aktiveringslås Status for en iPhone, iPad eller iPod touch

iCloud Activation Lock er en fantastisk funktion, der gør det muligt for ejere at låse en iPhone, iPad eller iPod touch og forhindre den i at blive brugt i tilfælde af, at en enhed er blevet forlagt, stjålet eller tabt. Dette er en del af funktionen Find My iPhone, og det er en meget velkommen tilføjelse til iDevice-ejere. Selvfølgelig er den anden side af iCloud Activation Lock, at den potentielt kan forstyrre videresalgsmarkedet for iOS-enheder, fordi en enhed, der er låst, kræver, at det vedhæftede Apple ID er indtastet for at fjerne låsen for at gøre det brugbart igen.

For at undgå en situation, hvor du køber en brugt iPhone, iPad eller iPod touch med aktiveringslås aktiveret, bør du tage dig tid til at kontrollere enhederne IMEI eller serienummer for at se, hvad iCloud Lock-statusen er. Dette er ret nemt at gøre, og du behøver ikke engang et Apple ID eller login for at kontrollere enheder til aktiveringslås.

Kontrol af iCloud Activation Lock Status for en iPhone, iPad eller iPod touch

Dette fortæller hurtigt, om en enhed er iCloud låst eller ej:

  1. Få serienummeret eller IMEI fra iPhone, iPad eller iPod touch - enten fungerer
  2. Gå over til den officielle Apple-hjemmeside her for at kontrollere enhedens iCloud-status
  3. Indtast IMEI- eller serienummeret, indtast den relevante CAPTCHA-kode, og klik derefter på "Fortsæt" for at se resultatet. Det vil være et af følgende:
    • Aktiveringslås: ON - det betyder de nuværende brugere. Apple ID skal logges ind, før en anden bruger kan aktivere og bruge enheden
    • Aktiveringslås: FRA - det betyder, at enhver bruger vil være fri til at bruge enheden ved at indtaste et nyt Apple ID og opsætte enheden

Hvis du køber en brugt iPhone, skal du altid kontrollere status for aktiveringslås, før du gennemfører salget, så du ikke ender med en låst og ubrugelig enhed.

Husk, at hvis enheden er aktiveret låst, vil du have den tidligere ejer indtaste deres Apple ID-legitimationsoplysninger for at aktivere iPhone, iPad eller iPod touch, og fjern derefter enheden manuelt fra deres Apple ID-konto ved at logge ud af iCloud, sluk Find My iPhone, og tilbagestill det derefter tilbage til fabriksindstillingerne. Du kan også have den tidligere ejer deaktiveret Aktiveringslås via iCloud, som kan gøres overalt, og kræver også, at Apple ID logger ind.

Hvis du selv eller den tidligere ejer ikke kan låse op for enheden, fordi den glemte adgangskoden eller e-mail-adressen, kan du følge instruktionerne for at gendanne et glemt Apple ID-login.