Sådan rengøres en HP LaserJet

LaserJet-printerfamilien fra Hewlett Packard er en ret almindelig printermodel i hjem og kontorer. Som alle printere kræver de lejlighedsvis rengøring --- både indvendigt og udvendigt. I modsætning til ink-jet og dot-matrix printere er det imidlertid ikke så simpelt at rense disse laserprintere som at trykke på en "Clean Ink" -knap på printerens hovedpanel. Der skal snarere downloades et specielt hjælpeprogram fra producentens websted for at rengøre printeren korrekt.

Det er en god ide at rengøre printeren ca. en gang om måneden, eller når den begynder at vise tegn på et snavset printhoved. Disse tegn inkluderer blækfyldning i mellemrummet med bogstaver og svage linjer, der vises i marginerne på de udskrevne sider. Rengør printeren oftere, hvis den får kraftig brug.

Trin 1

Rengør maskinens yderside med en let fugtig klud. Brug ikke kluden på indersiden af ​​maskinen.

Trin 2

Åbn printerdækslet, og fjern tonerpatronen. Brug en tør, fnugfri klud til at tørre alle indvendige overflader ned.

Trin 3

Download og installer HP Laserjet Cleaning Utility fra HP's websted (se ressourcer.) Installation kræver kun kopiering af filerne på din harddisk.

Trin 4

Når filerne er kopieret, skal du åbne HPPCLEAN.EXE.

Trin 5

Vælg "Rens" i hovedmenuen. Dette åbner skærmbilledet "Udskriv". Vælg din printermodel.

Trin 6

Vælg antallet af rengøringssider, der skal udskrives. Standardnummeret er tre; ekstremt beskidte printere kan kræve alt fra seks til tyve sider for at rengøre dem grundigt. Hvis du har rengjort printeren regelmæssigt, skal tre sider være tilstrækkelige. Hvis udskrifterne er ekstremt udtværede, med mellemrummet i bogstaver fyldt med blæk og linjer, der vises i papirets margener, skal du vælge 10 eller flere sider. Hvis du er i tvivl, skal du vælge flere rengøringssider - printeren beskadiges ikke af overskydende udskrivning.

Trin 7

Klik på "OK". Printeren vil gennemgå renseprocessen ved at udskrive flere forskellige mønstre på et eller flere ark papir. Mønstrene renser fikseringsenheden og skrivehovedet, når de udskrives. Når processen er afsluttet (som kan tage op til 15 minutter), skal du bortskaffe siderne i papirkurven.

Udskriv en testside for at sikre, at printeren fungerer tilfredsstillende igen. Hvis udskrifter stadig er udtværede, skal du køre rengøringscyklussen igen.