Hvilke filer er der behov for at starte fra en USB?

Ikke hver pc er i stand til at starte fra et flashdrev, og heller ikke alle flashdrev er i stand til at starte software på en pc. Men opstart fra et praktisk lille flashdrev er mere end bare en bekvemmelighed. Hvis din maskine slet ikke starter, kan det være en livredder på computeren. Med de nyeste operativsystemer er det lettere end nogensinde at omgå en harddiskstart og indlæse fra en USB-enhed.

Indtast BIOS

Inden du kan starte fra et USB-flashdrev på en pc, skal du kontrollere din computers BIOS. I et par sekunder, efter at du har tændt computeren, vil du se en meddelelse på skærmen, der fortæller dig, hvilken tast du skal trykke på for at åbne BIOS. Ikke alle computere har den samme besked, og nøglen til at trykke på er ikke altid den samme mellem maskiner. Se efter ord som "BIOS-opsætning" eller "opsætning" eller "systemkonfiguration" og tryk på den tilsvarende tast for at få adgang.

Boot Sequence

Når du har fået adgang til din BIOS, skal du finde boot-sekvensmenuen. Nyere computere viser muligvis en indstilling, der siger noget i retning af "USB Flash Drive" eller "USB Storage". Du vil vælge den mulighed, som får din computer til at indlæse fra USB-nøglen i stedet for din harddisk. Hvis du ikke kan se USB-flashdrev i menuen, skal du afslutte BIOS, slukke for computeren og indsætte din USB-stick. Genstart derefter, gå ind i BIOS og kontroller boot-sekvensmenuen igen. Hvis du stadig ikke ser en mulighed for et USB-drev, kan din computer ikke starte på denne måde.

Windows

At konfigurere dit USB-drev til at indlæse Windows 7 er mindre indviklet end at konfigurere dit USB-flashdrev til at starte XP. Microsoft har udviklet software, du kan downloade til automatisk at konfigurere dit USB-drev til at starte 7, kaldet Windows 7 USB / DVD Download Tool. Til XP skal du formatere flashdrevet og derefter starte det. Efter disse to trin skal du konfigurere Windows Setup til at indlæse fra et flashdrev; så kan du begynde din installation. Detaljerede instruktioner for begge operativsystemer findes i linket Ressourcer nedenfor.

Mac OS X

Alle versioner af OS X kan installeres via et USB-flashdrev. Fra og med 2010 er installationsfilerne til den nyeste Snow Leopard-version lidt mere end 6 GB, så du skal bruge en USB med en lagerkapacitet på 8 GB. Brug værktøjet Diskværktøj til at kopiere Snow Leopard-filerne fra din installations-DVD til din USB. Fjern derefter din DVD, genstart og hold nede, når computeren genstarter. Du får mulighed for at starte fra dit USB-drev, som du vælger, og installationen begynder.