Sådan tjener du penge med 3-D-modellering

Mange industrier bruger 3D-modellering som en del af deres proces, og stadig mere sofistikerede modelleringsmetoder kommer inden for budgettet for enkeltpersoner, der er interesserede i at komme ind på dette felt. For eksempel, hvis du har $ 1.000 til at investere i din karriere, kan du købe en 3-D printer til at fremstille modeller af professionel kvalitet derhjemme. At styre din tid og udvide dit marked er nøglerne til at tjene penge i 3D-modellering.

Valg af software

Den første beslutning er, hvilken modelleringsplatform der skal bruges. Software, der giver dig mulighed for at tegne dine modeller i det virtuelle rum, er relativt overkommelig, men det kan tage tid at lære at bruge det. De største virksomheder inden for dette felt er Autodesk og Dassault. Hvis du også har brug for at gøre dine modeller til prototyper i den virkelige verden, er en 3D-printer nøglen. Plastprintere falder i pris, men omkostningerne til materialer kan tilføjes hurtigt.

Vælg din markedsplads

Hvis dine 3-D-modeller er indenlandske og håndværksbaserede, kan du oprette en markedsplads for dig selv på websteder som eBay, Pinterest og Etsy. Send ofte nye designs. Du kan også fremvise dine talenter på specialsider, der specifikt er konfigureret til 3D-indhold. Nogle af de største er TurboSquid, The3DStudio og DAZ 3D. Undersøg vilkårene og betingelserne på disse websteder, da de tager et snit af hvert salg, du foretager.

Industri arbejde

Sådan tjener du penge med 3D-modellering

Hvis din ekspertise specifikt er kommerciel eller industriel, kan du tjene flere penge på lang sigt ved at bryde direkte ind i den bestemte branche, du målretter mod. Videospil er en af ​​de største brugere af 3D-modellering, og det er også en ret decentraliseret industri, der er åben for outsourcing arbejde og altid sulten efter kompetente freelancere. Branche-specifik software er afgørende for denne type arbejde. Arkitektur er en anden storforbruger af 3D-modeller; hvis du har uddannelse i bygningsdesign, kan det hjælpe dig med at finde job ved at tilføje 3-D-modellering til dit cv. Eller du kan specialisere sig i film eller indretning.

Vær lydhør

Modellering er en brugerdefineret virksomhed. Folk vil have dine designs, fordi de er særprægede. Men de vil også have dem til at være funktionelle - for at opfylde deres specifikke behov. Så lyt til dine kunder, og vær forberedt på at opdatere og ændre dine designs, så de passer til dem.

Beskyt din intellektuelle ejendom

Når du når til en aftale om at vise eller sælge et af dine designs, skal du kontrollere kontrakten nøje for at se, hvordan den beskytter din intellektuelle ejendom. Det skal give en vis mulighed, hvis din idé bliver stjålet. Vær klar over, hvilke rettigheder du underskriver, når du indgår aftalen. Beslut om du vil underskrive nogen form for eksklusivitetsaftale med en bestemt klient. En sådan aftale kan forbedre dine chancer for regelmæssigt arbejde fra en kilde, men forhindrer dig i at udvide dit marked til nye områder.