Hvorfor fortsætter Google med at styre mig igen?

En type ondsindet software, der opdrættede sit grimme hoved i 2010, er kendt som et Google Redirect Virus. Når du prøver at følge et Google-søgeresultat, omdirigerer virussen din browser til et andet websted. Hvis du ser denne form for adfærd i dine Google-søgninger, skal du scanne din computer for denne virus.

Sådan fungerer Google Redirect Virus

Google Redirect Virus har mange navne, herunder TDSS, Alureon og Tidserv. Goggle-omdirigeringer kan også være en funktion af andre vira og malware-programmer, såsom XP Repair Virus. Det er en kombination af en Trojan-fil, der ødelægger browsere, og en rootkit-virus, der gør det muligt for Trojanen at undgå afsløring og fjernelse. Det kan også åbne en ikke-sikker "bagdør" til din computer, så andre ondsindede koder kan installeres, selvom din virussoftware kører.

Om Rootkit-vira

Rootkit-vira installerer sig selv i computerens Master Boot Record, så de starter hver gang computeren genstartes, normalt før andre programmer eller tjenester startes. Når de er der, opfanger de alle opkald til deres ressourcefiler, så virusscannere ikke kan finde dem. Selvom nogle inficerede registreres og fjernes, så længe rootkit forbliver på plads, bliver de simpelthen geninficeret ved næste opstart.

Fjernelse med antivirussoftware

Nogle typer af antivirussoftware er især gode til at fjerne Google-omdirigeringsvira, såsom Malwarebytes og A-Squared Anti-Malware. Den gode nyhed er, at begge disse applikationer er gratis. Vær dog sikker på, at trusseldatabaserne for disse programmer er blevet opdateret, før du kører dem.

Fjernelse med enkeltstående applikationer

Adskillige enkeltstående programmer er også tilgængelige, der specifikt er målrettet mod Google-omdirigeringsvira og relateret malware. Blandt disse er TDSSKiller fra Kaspersky, Stinger fra McAfee og CureIT! af Dr. Web. Det er dog vigtigt at læse instruktionerne, inden du bruger disse applikationer; ofte skal de omdøbes, før de installeres, for at overvinde rootkit-processer, der er dedikeret til at stoppe dem.