Formel til beregning af hukommelsen for at gemme et billede

Når du arbejder med digitale billeder, vil du måske vide, hvordan du beregner billedernes filstørrelser. Estimering af filstørrelser på billederne hjælper dig med at planlægge med hensyn til medie, arkivdiske og RAM-hukommelse.

Formel

[(Højde i pixels) x (længde i pixels) x (bitdybde)] / 8/1024 = billedstørrelse i kilobyte (KB).

F.eks. For et billede, der er 640 x 480 pixels med en 24-bit farvedybde, skal du gange 640 x 480 x 16 = 7.372.800 bits. For at konvertere til byte skal tallet divideres med 8, hvilket svarer til 921.600. For at konvertere til KB skal du dele antallet af bytes med 1024, hvilket svarer til 900 KB. Større størrelser kan konverteres til megabyte (MB) ved at dividere antallet af KB med 1024.

Kompression

Hvis du vil have dit digitale billede til at have en mindre filstørrelse, skal du gemme det i et komprimeret format, f.eks. En JPG. Den resulterende størrelse afhænger af adskillige variabler, herunder komprimeringsalgoritme, farvereduktioner og kompressionsskala. Komprimerede filer udvides i RAM-hukommelse, mens de åbnes, så denne reducerede størrelse er kun en fordel, når du gemmer den på harddiske eller hukommelseskort. Når et komprimeret billede åbnes, tager det stadig den samme mængde RAM-hukommelse som et billede, der ikke er komprimeret.

DPI

Billeder måles ofte i tommer med en tilhørende DPI (dots per inch) opløsning. For at opnå højden eller længden af ​​et billede i pixels behøver højden (eller længden) kun ganges med DPI.

For eksempel beregnes et 6-tommer x 8-tommer foto med 300 DPI ved at multiplicere 6 X 300 og 8 x 300, hvilket svarer til 1800 x 2400 pixels.