Sådan omdannes min bærbare computer til et oscilloskop

Oscilloskoper bruges til at måle realtidsrespons af kredsløbsparametre som spænding, strøm, frekvens, bølgelængde og effektvariationer med tiden. De kommer i analoge og digitale formater. Normalt ikke meget bærbar, i modsætning til bærbare computere, er ideen om at bruge den bærbare computer som oscilloskop ny og spændende. Et par innovative virksomheder har reduceret det væsentlige ved et digitalt oscilloskop til et meget bærbart format, der kan forbindes via USB-kabel til en bærbar computer. Den bærbare computer fungerer både som en skærm og en datalagringsenhed med høj kapacitet. Ægteskabet kaldes et pc-oscilloskop.

Trin 1

Køb en PicoScope 3000, og download den gratis software fra hjemmesiden. PicoScope 3000 er et kompakt oscilloskop i realtid til digital opbevaring. Det har al funktionalitet i et traditionelt desktop-omfang plus fordelene ved en personlig computer. Det er designet til at interface med en pc, der leverer skærmen.

Trin 2

Tænd en Windows-baseret bærbar computer, og sørg for, at USB 2.2-kablet er korrekt tilsluttet PicoScope. Den bærbare computer registrerer PicoScope.

Trin 3

Interface PicoScope 3000 til den bærbare computer. Når du er korrekt tilsluttet, skal du følge installationsvejledningen til softwaren for fuldt ud at få fordelene ved PicoScope.

Trin 4

Tilslut sonden, der følger med PicoScope, til PicoScope. De andre ender af sonden går kredsløbet, hvis spændings-, strøm- og bølgeformat skal måles.

Foretag målinger som i et normalt oscilloskop, og gem bølgeformerne i en fil på den bærbare computer. Målingerne kan ses og analyseres senere.