Sådan forklares PowerPoint

Microsoft PowerPoint giver brugerne mulighed for at kombinere tekst, grafik og multimedier til et diasshow. Mens du kan bruge programmet til at oprette websider, undervise børnehaverformer eller hjælpe mellemskoleelever med at udforske musik, er dets vigtigste anvendelse som et præsentationsværktøj. PowerPoint's diasshow erstatter teknologi som et tavle eller en overheadprojektor for at hjælpe nogen med at give en præsentation eller lede en diskussion. Fordi hver præsentation er forskellig, er den bedste måde at forklare PowerPoint på at få dine elever til at udvikle en tale, der skal holdes til klassen.

Trin 1

Forklar PowerPoint ved at diskutere, hvad der er en god præsentation. Typisk formidler en præsentation oplysninger om et emne, som taleren ønsker, at andre skal vide om. Bed dine elever om at komme med et emne og et hovedsynspunkt om det emne, de skal præsentere for andre. Bed eleverne om at liste de vigtigste dele af deres præsentation i rækkefølge og tænke på nogle ideer til, hvordan de illustrerer deres præsentation ved hjælp af grafik, billeder, lyd eller diagrammer.

Trin 2

Bed eleverne om at oprette en simpel PowerPoint-præsentation baseret på deres indledende emnediskussion. Start med det grundlæggende i, hvordan du laver et dias, tilføjer tekst og grafik. Forklar forskellen mellem visningerne i PowerPoint. Der er den normale visning, hvor du tilføjer grafik og tekst, diasvisningen eller diasshowet, der bruges til en præsentation, diassortering for at hjælpe med at organisere talen og noter sider til at tage højttalernoter.

Trin 3

Bed de studerende om at eksperimentere med deres diasshow. Demonstrer, hvordan du tilføjer animationer og lyde til deres præsentation. Giv dem tid til at øve sig med disse funktioner for at tilføje interesse for deres præsentation. Forklar de forskellige måder at køre et diasshow på, f.eks. Ved hjælp af en mus, en fjernbetjening eller ved at få showet til at køre selv.

Trin 4

Vis nogle PowerPoint-eksempler, helst inden for dit emneområde. Inkluder gode og dårlige PowerPoint-eksempler. Du kan finde mange eksempler online på steder som Powerful PowerPoint for Educators "Eksempler fra rigtige mennesker", Amy Johns "PowerPoint-spil" eller på Meryl.net's "70+ PowerPoint og præsentationsressourcer" (se Resources).

Trin 5

Del eleverne op i grupper for at diskutere, hvad der gør en præsentation god eller dårlig. Det er nemt for begyndende brugere at blive båret af animationer, grafik og store mængder tekst i PowerPoint. Giv en liste med retningslinjer, der hjælper eleverne med at udvikle deres diasshow.

Giv eleverne tid til at omarbejde deres indledende præsentation. Forklar, hvordan de kan bruge PowerPoint-funktioner såsom højttalernoter, uddelingsark og konturer for at hjælpe dem med at organisere deres materiale. Når de er færdige med deres præsentationer, bed dem om at holde deres præsentationer til klassen.