OS X og iOS til at begynde at fusionere næste år, ifølge analytiker

Ja, Mac OS X Lion er naturligvis meget iOS-lignende, og nu hører vi igen, at Mac OS X og iOS begynder at slå sammen i slutningen af ​​næste år i et enkelt samlet OS. Dette er spekulation ifølge Jeffries & Co-analytikeren Peter Misek, som også foreslår, at dele af Mac-lineupet vil blive flyttet væk fra Intel CPU'erne efter introduktionen af ​​en quad-core A6 CPU.

Den spekulative rapport antyder de store ændringer vil starte i slutningen af ​​2012, og den første Mac til at flytte til en ARM A6 CPU ville være MacBook Air, fulgt flere år senere af MacBook Pro og iMac lineup. Her er postens kød på Barrons:

"Vi mener, at Apple søger at slå sammen iOS (iPhones / iPads) med OS X (Macs) i en enkelt platform til apps og sky services, der starter i 2012-13." Specielt ser Misek Macbook Air at vinde Apples næste processor, A6, "som han kalder det, i anden halvdel af 2012 eller engang i 2013, efter debut af chippen i" iPad 3 "i første kvartal af 2012 og i" iPhone 5 "næste sommer.

Misek mener, at MacBook "Pro" -modeller og Mac-stationære computere vil holde sig til den nuværende software og Intel-processorer for at maksimere 64-bit applikationskompatibilitet, men at de også vil overgå til en iOS-platform inden 2016.

Misek foreslår, at motivationen bag OS X og iOS-fusionen er til bedre bruttomarginer og licensaftaler, hvor indkøbt medieindhold vil fungere på en enhed og være tilgængelig via iCloud - selvom det tilsyneladende ikke er sagt til analytikeren, eksisterer denne mulighed allerede nu med iTunes.

Dette er virkelig ikke frygtelig overraskende spekulation, og vi har hørt tale om Apple ditching Intel CPU'er før. Også både iOS og Mac OS X er bygget på den samme underliggende arkitektur alligevel, så fusionering af de to i navn ville ikke være en særlig chokerende begivenhed. Apple synes at være at lette Mac-brugere til en eventuel overgang med indførelsen af ​​ting som Launchpad, fullscreen apps og andre iOS-lignende funktioner indlejret i OS X Lion.

Men vil en stor OS-forening ske i næste år, så snart Lion's release? Jeg finder det usandsynligt, bare overveje, hvor meget anderledes Mac OS X Lion og den kommende iOS 5 er i rå funktionalitet, og du kan se, at en sådan begivenhed stadig er mange år væk fra at forekomme. Hvis jeg lægger på min egen spekulationshætte (jeg er også analytiker nu, kan jeg få betalt for dette?), Tror jeg, vi vil fortsætte med at se Mac OS X-udgivelser, der skubber mod iOS-forenkling, mens iOS bliver mere og mere fuld, i sidste ende fusionerer til noget som "iOS X", der kører på alle Apple hardware. Denne hardware kunne være noget som den touchscreen iMac, der blev fundet i et Apple patent sidste år, der overgange mellem en stationær Mac OS X og et touch iOS UI baseret på hardwares skærmorientering.

Hvis du mener, at dette er langt hentet, sagde Steve Jobs til den kommende ændring på D8-konferencen i 2010 og talte med Wall Street Journal's Walt Mossberg om "PC'en":

"PC'erne skal være som lastbiler, de skal stadig være rundt, de skal stadig have en masse værdi [de vil bare blive brugt af færre mennesker], denne transformation vil gøre nogle mennesker urolige ... fordi pc'en har taget os en lang vej ... "

Du kan se den del af interviewet herunder, hvis du ikke har set det:

Og det er ikke bare Apple, selv Microsoft ser ud til at gøre det samme med Windows 8. Så lang historie kort er Peter Misek løst ret, alle kan læse skriften på væggen over hele branchen, men det kommer ikke til at være noget stort skift næste år.