OFFSET og MATCH-funktioner i Excel

Udpakning af data fra tabeller i Excel udføres rutinemæssigt i Excel ved hjælp af OFFSET- og MATCH-funktionerne. Det primære formål med at bruge OFFSET og MATCH er, at de i kombination er meget mere nyttige end alene. Tænk på dem som byggesten, der kan sammensættes for at opnå meget robuste og fleksible dataopslag.

MATCH-funktionen

MATCH er en funktion, der returnerer placeringen af ​​teksthenvisningerne i det celleområde, der er refereret til. Formatet er MATCH: værdi, interval, [MATCH-type]. MATCH returnerer positionen for den indtastede værdi i arrayet, men det kan kun acceptere arrays, der er en enkelt kolonne eller en enkelt række. MATCH-argumentet er enten 0 (for et nøjagtigt match), -1 for et match, der er lig med eller større end den angivne værdi, eller 1 for et match, der er mindre end eller lig med den angivne værdi. Når du bruger MATCH til at matche en tekstværdi i en matrix, skal MATCH-typen 0 bruges.

OFFSET-funktionen

OFFSET bruges til at returnere en værdi fra en position, der er forskudt fra en given cellereference. Formatet er OFFSET: cellereference, rækker, kolonner, højde, bredde. Cellehenvisningen kan henvise til en række celler. Rækker angiver antallet af rækker væk fra den angivne celle og med et negativt tal går op, og kolonner forskydes, hvor det hvis antallet af kolonner er negativt, returnerer værdierne til venstre for den angivne celle. OFFSET giver dig mulighed for at specificere højden og bredden af ​​det returnerede interval i celler med de sidste to termer, som er valgfri.

Kombination af OFFSET og MATCH til referencedata

Den traditionelle anvendelse til kombination af OFFSET og MATCH er at bruge MATCH-funktionen inde i OFFSET-funktionen til at returnere kolonne og række nummer fra et specifikt kriterium for teksttilpasning. Dette giver mere fleksibilitet end en HLOOKUP- eller VLOOKUP-funktion kan give.