Adgangskode Beskyt et eksternt drev i Mac OS X med krypterede partitioner

Vi har for nylig vist dig, hvordan du passwordbeskytter filer og mapper ved hjælp af krypterede diskbilleder i Mac OS X, men hvis du har et eksternt drev, kan du gå et skridt videre. Ved at bruge krypterede diskpartitioner kan ethvert drev, det være sig en USB-nøgle, flashdrev, harddisk eller hvad som helst andet, indstilles til at kræve et kodeord, før drevet kan monteres og filerne får adgang.

Kræv et kodeord for adgang til eksterne drev med en krypteret partition

Hvis du gør dette, formateres det eksterne drev og sletter alt indhold. Sikkerhedskopier dine data og alt indhold, inden du fortsætter, og mist ikke det indstillede kodeord.

  1. Start "Diskværktøj" fra / Programmer / Hjælpeprogrammer /
  2. Tilslut det drev, du vil have adgangskodebeskyttet
  3. Vælg drevet i Diskværktøj, og klik på fanen "Slet"
  4. Træk menuen "Format" og vælg "Mac OS Extended (Journaled, Encrypted)"
  5. Klik på "Slet"
  6. På den næste skærm skal du angive et kodeord - tab ikke denne adgangskode, eller du vil miste adgangen til drevdataene
  7. Angiv et tip, der ikke er indlysende, og klik derefter på "Slet"
  8. Lad Disk Utility køre, når det er færdigt, vises diskpartitionen på skrivebordet, drevet vil være tilgængeligt for nu uden et kodeord, der tillader, at filer overføres. Skub disken ud, når den er færdig, for at kræve et kodeord ved videre montering og brug.

Når drevet er blevet skubbet ud, vil tilslutning af det igen kræve et kodeord, før det er lige monteret. Denne skærm vil se sådan ud:

Hvis du klikker på "Husk adgangskode i nøglering", kan drevet installeres på Mac uden at indtaste adgangskoden på den pågældende Mac, men det kræver stadig en adgangskode, der skal bruges på en anden Mac. For at opnå maksimal sikkerhed er det bedst at lade denne mulighed være ukontrolleret.

For systemsikre sikkerhedsforanstaltninger skal du ikke glemme at kodeordbeskytte en Mac med både login og pauseskærmsparametre, og hvis du ikke har noget imod tradeoffs, skal du bruge FileVault til at kryptere hele harddisken og dens indhold.