Oplysninger om stationære computere

Stationære computere bragte computerkraft til små virksomheder og private hjem. Selvom disse maskiner spredte sig i 1980'erne og 1990'erne, er de resultatet af en lang historie med teknologisk innovation.

Historie

Ifølge PC History-organisationen stammer udviklingen af ​​stationære computere fra introduktionen af ​​mikroprocessoren i 1971. I 1975 optrådte stationære computere i magasinet Popular Electronics, og Apple II gjorde desktops tilgængelige for hjemmebrugere i 1977. IBM Personal Computer, eller PC, fremskyndede spredningen i 1981, og pc'ens arkitektur satte standarden for efterfølgende desktop. computergenerationer.

Komponenter

Stationære computere har typisk et bundkort, processor, RAM (random access memory), et antal funktionsspecifikke kort og mindst en harddisk inde i en metalæske. Typiske perifere enheder inkluderer tastatur, mus, skærm og printer.

Fordele

Størrelsen og de relativt lave omkostninger ved stationære computere gør computerapplikationer og internetadgang tilgængelig for hjemmebrugere og små virksomheder. Sammenlignet med bærbare computere giver større stationære maskiner brugere mulighed for lettere at opgradere enhederne med større, billigere komponenter.

Overvejelser

Selvom stationære computere har en række fordele i forhold til bærbare computere, er enhederne ofte store og flyttes ikke let mellem steder. Mange stationære computere kræver også en ekstern skærm og inputenheder, selvom nogle alt-i-en computere integrerer disse perifere enheder.