Hvordan ved jeg, om en mikrochip er ISO-kompatibel?

ISO er Den Internationale Standardiseringsorganisation, og det er den største udgiver af standarder over hele verden, der omfatter 163 lande. ISO er en ikke-statlig organisation, hvor udvalg er enige om de accepterede standarder. For at opnå ISO-standardisering skal et produkt gennemgå flere trin, herunder forslagsfasen, forberedende fase, komitéfase, undersøgelsesfase, godkendelsesfase og offentliggørelsesfase. Standardisering er især vigtig inden for elektronik på grund af nødvendigheden af ​​nøjagtighed i fremstillingen. Med mikrochips, også kendt som IC'er eller integrerede kredsløb, er der en enkel proces til bestemmelse af, om IC'en opfylder ISO-standarderne.

Kig efter serienummeret placeret på oversiden af ​​mikrochippen; et eksempel på et serienummer og producent ville være: PIC16F631 fremstillet af firmaet “Microchip.” Nogle gange er det svært at læse specifikationsnummeret; i så fald skal du prøve at bruge et forstørrelsesglas.

Find databladet for det angivne produkt ved at søge efter det på din foretrukne søgemaskine. Download eller åbn databladet, der matcher dit produkts specifikationsnummer og producent.

Læs databladet for at finde et ISO-overensstemmelsesnummer. Et eksempel på en vil læse som følger: “ISO / TS 16949: 2002.” Hvis du ikke kan finde ISO-standarden, vises mikrochippen muligvis på en anden standardorganisation. Dog vil de fleste datablade fortælle dig, hvilken standard chippen overholder. For at se nærmere på standarden skal du gå til ISO-webstedet og slå op på standardiseringsnummeret. Der kan være et gebyr for at få dokumentation.

Elementer, du har brug for

  • Computer med internetforbindelse

  • Forstørrelsesglas

Tips

ISO er ikke den eneste standardforening for elektronik. IEEE Standards Association tilbyder også retningslinjer.

Advarsler

Sørg for at jorde dig selv, før du åbner en computer for at undersøge komponenter. Statisk elektricitet kan beskadige elektronikken.