Sådan bestemmes portstørrelsen på en højttalerboks

En højttalerkabinet eller en højttalerkasse kan forbedre de lave slutfrekvenser for højttalere, hvis den er korrekt dimensioneret og bygget. Højttalerproducenter giver de nødvendige oplysninger i brugervejledningen til at konstruere en sådan kasse. Kassens port kan have næsten enhver form; typisk bruger bygherrer PVC-rør til at skabe disse systemer, så de er generelt runde. Dimensionering af rørets diameter og længde involverer en kompleks matematisk ligning. Hvis du har de nødvendige oplysninger ved hånden, kan du bruge en online regnemaskine til at udføre det hårde arbejde.

Trin 1

Registrer de nødvendige oplysninger for at beregne portstørrelsen ud fra højttalerens brugervejledning. Du bliver nødt til at kende driverens størrelse, antal drivere, Xmax, indstillingsfrekvens og kabinetsvolumen.

Trin 2

Tænd for din computer, og åbn en internetbrowser. Klip og indsæt følgende link i browserens adresselinje og tryk enter:

http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=31

Trin 3

Beregn udluftningsdiameteren ved at indtaste de krævede oplysninger i felterne og trykke på knappen "Beregn minimum". Dine resultater vises ved siden af ​​det indhold, du indtastede.

Trin 4

Beregn udluftningslængden ved at indtaste de krævede oplysninger i felterne og trykke på knappen "Beregn længde". Ventilationslængden vises over knappen.

Udfør disse målinger og køb udluftningsmateriale, der opfylder størrelseskravene til din port.