PLT til PDF-konvertering

Portable Document Format (PDF) er en populær metode til at dele information elektronisk. Næsten enhver form for computerindhold kan konverteres til PDF til distribution. Dette forhindrer behovet for, at alle parter har den oprindelige software, og tillader også, at ikke-redigerbare versioner let kan ses af et stort publikum, ligesom almindelige papirudskrifter. PLT-filer fra AutoCAD er et godt eksempel på fordelene ved PDF-konvertering.

Formål

AutoCAD er professionel arkitektursoftware, der anvendes til boligbyggeri, landmåling, indretning og andre erhverv. Ofte er det nødvendigt at dele det arbejde, der er oprettet i AutoCAD, med partnere, der ikke er bekendt med selve softwaren. Derudover er AutoCAD dyrt og kompliceret og ikke et levedygtigt værktøj for mange samarbejdspartnere. PLT-filer er en af ​​de vigtigste dokumenttyper oprettet af AutoCAD og bruges til visuelt at vise et design. På grund af disse filers grafiske karakter er PDF-konvertering et oplagt valg til distribution af PLT-plots.

Native konvertering

AutoCAD-software er designet til at konvertere PLT-filer til PDF-format internt. Dette er en hurtig måde at sikre nem distribution af AutoCAD-plotterfiler uden yderligere software. Den indbyggede funktionalitet til PDF-konvertering i AutoCAD er dog grundlæggende og tilbyder ikke mange af de ekstra funktioner, som AutoCAD-brugere i sidste ende har brug for. Desuden er PDF-filerne oprettet af AutoCAD betydeligt større end tredjepartsalternativer og kan vise sig at være udfordrende at sende elektronisk.

Freeware

På grund af allestedsnærværende PDF-standard kræver mange mennesker PDF-konvertering til en bred vifte af computerdokumenter. Således er der et omfattende udvalg af software til rådighed til oprettelse af PDF-filer fra stort set ethvert andet program, inklusive AutoCAD. Mange af disse programmer er gratis. På grund af programmeringsforskelle mellem det utal af softwareindstillinger til PDF-konvertering, vil nogle software give unikke funktioner, der mangler i andre. Afhængig af behovene hos AutoCAD-brugeren er det nødvendigt med nogle forsøg og fejl blandt de forskellige programmer for at finde et værktøj, der opfylder alle krav.

Licenserede alternativer

For PDF-konverteringsværktøjer, der stiger over det begrænsede tilbud af freeware, er en softwarelicens nødvendig. Priserne varierer betydeligt. Der er mange fordele ved programmer som disse. Konverteringsprocessen er ofte mere automatiseret eller har en mere intuitiv grænseflade. Mange af disse licenserede PDF-konvertere arbejder med et meget større eller mere specialiseret softwareudbud sammenlignet med freeware-cookie-cutter-funktionaliteten.

Professionel konvertering

Noget premium-software stiger over freeware og andre beskedne tredjeparts PLT-til-PDF-konverteringsprogrammer. Arkitektfirmaer har ofte brug for vandmærke eller kopibeskyttelse af PDF-versioner af deres plot, der er bestemt til bred distribution. Derudover kan produktive virksomheder have store mængder PLT-filer til PDF-konvertering. Evnerne til batch-behandling af disse filer og tilføje indhold, der er unikt for PDF-kopien, er specielle funktioner i professionel PDF-konverteringssoftware til mange AutoCAD-dokumenttyper.