Ryd midlertidige filer og appcaches fra iPhone, iPad, iPod touch med PhoneClean

Ligesom alle andre operativsystemer gemmer iOS midlertidige filer og app caches lokalt på iPhone, iPad og iPod touch, og disse filer kan opbygges over tid. Generelt er iOS ret godt til husholdning, men hvis du har haft en enhed i lang tid og ikke har slettet gamle ubrugte apps, genoprettet for nylig eller genoprettet fra en sikkerhedskopi, kan du have flere af disse midlertidige filer og caches gemt på din iOS-enhed, end du tror. Det er her, PhoneClean kommer ind, det er en gratis app, der retter sig mod nogle af de "junk", der kan akkumuleres over tid, hvilket hjælper med at frigøre lagerplads på en iPad, iPhone eller iPod touch.

App'en er ikke perfekt, og den har et par quirk sammen med en irriterende social deling skærm, men det virker at få noget plads på næsten alle iOS-enheder, vi har prøvet det med. I vores test på en iPad og flere iPhones, vi gennemsnitligt mellem 500 MB og 1, 2 GB lagerplads frigøres ved hjælp af PhoneClean alene, ikke dårligt! Så hvis du ser ud over de normale tricks for at frigøre lagerplads på dit iOS-gear og yderligere genvinde det andet rum, tag PhoneClean, og du vil sandsynligvis kunne genoprette endnu mere lagerkapacitet på din hardware på bare et minut eller to.

  • Download PhoneClean (gratis) til OS X eller Windows, og start derefter appen
  • Tilslut din iPhone, iPad eller iPod touch til computeren med et USB-kabel
  • Lad alle afkrydsningsfelter markeres og klik på "Start Scan" for at få en rapport om, hvor meget plads du kan gendanne
  • Efter scanningen vil du blive præsenteret med en samlet mængde plads, du kan gendanne ved at vælge "Oprydning" -indstillingen. For eksempel kan PhoneClean i dette skærmbillede frigøre 772 MB ved at fjerne 9694 filer, som det betragter som "caches" og "offlinefiler" og 5 MB "midlertidige filer", for en samlet total på 777, 8 MB plads, der skal frigøres "Ryd op" eller fjern markeringen af ​​eventuelle felter, du ikke vil slette *
  • Lad PhoneClean rydde op temp data på iOS-enheden, afslut appen, når den er færdig

* Advarsel : Hvis du vælger at "Rydde op" i "Cache og Off-line Files", kan det få utilsigtede konsekvenser for nogle mediefiler. For eksempel sletter det rutinemæssigt alt indholdet i et tredjepartsprogram, der er oprettet Fotoalbum, og efterlader tomme album (billederne skal stadig gemmes i Camera Roll, dog). Hvis du stoler på de appspecifikke albummer, der kan hjælpe med at sortere dine billeder, kan du overveje, om du vil slette disse såkaldte 'cache'-filer eller ej. Under testen slettet PhoneClean indholdet af appspecifikke fotoalbum for Instagram, Snapseed, VSCO Cam, Afterglow og GifMill. Dette frigør uden tvivl plads og det bør ikke påvirke Camera Roll overhovedet, men du vil muligvis gerne kopiere billederne til din computer, før du starter denne proces for at være sikker.

Mac-brugere kan muligvis bruge Force Quit til at gå ud af PhoneClean i OS X, som nogle gange frøs, når de forsøger at afslutte programmet. Hvis det sker for dig, skal du bare trykke på Command + Option + Escape og vælge PhoneClean fra listen for at tvinge ud af det. Vi kunne ikke teste appen i Windows for at afgøre, om det frosne afslutte problem er universelt eller unikt for Mac-platformen, men det er ikke meget af en anden, der overvejes.

Når appen er færdig kører, er du fri til at frakoble iOS-enheden og være på vej med mere lagerkapacitet, end da du startede. Selvom at genoprette 500MB-1GB kan det ikke lyde så meget, det kan være flere hundrede billeder, et par albums eller nogle nye apps, så selvom du lukker den lave ende af genoprettet lagerkapacitet fra at bruge PhoneClean, kan det stadig være umagen værd at check ud.