Sådan løses lydforsinkelse på en MP4-video

Der er en ejendommelig charme ved vintage monsterfilm med dårligt kaldte, synkroniserede voice overs, men generelt distraherer video, der er foran eller bag lyden fra din seeroplevelse. Lejlighedsvis skyldes lydforsinkelse et computerproblem, men når fejlen vises i selve MP4-videoen, gemmer Tokyo muligvis ikke brug af software til at flytte lyden frem eller tilbage i forhold til videoen, men det gendanner korrekt synkronisering.

MP4-filformatet

MP4-filformatet er en standard, hvis fulde betegnelse er MPEG-4 del 14. MP4 adresserer kodningen af ​​audiovisuelle objekter, især hvordan billederne i en MP4-fil komprimeres, så filen tager så lidt plads som muligt for at lette overførsel eller udsendelse via Internettet. I modsætning til film, hvor lydene udskrives ved siden af ​​billederne i en kopi af en film, er video- og lydinformation separate komponenter i MP4-filen.

Udeluk din computer

Når forsinkelser i lyd bliver mærkbare, skal du overveje den bagvedliggende årsag, inden du prøver at ændre MP4-filen. Kontroller en anden fil for at se, om lydforsinkelsen er ens. Hvis flere filer viser forsinkelse, når du tidligere ikke havde noget problem, kan genstart af din computer muligvis frigøre systemressourcer, såsom hukommelse og diskcaching, så din videoafspiller kan fungere effektivt. Tilføjelse eller ændring af medieafspillere kan også påvirke lydforsinkelser i flere filer, ligesom forkerte medieafspillerindstillinger. Når din lydforsinkelse kun påvirker en fil, er din computer sandsynligvis ikke synderen.

Adresser filen

Video- og lydkomprimering fungerer normalt godt sammen og opretholder tilpasning, når en video er kodet. Nogle gange er komprimeringen af ​​hver komponent imidlertid i en lidt anden procentdel, og den resulterende tidsforskel bliver mærkbar. Lejlighedsvis, når filer kopieres og deles, kan data i filen blive beskadiget, hvilket fører til synkroniseringsproblemer. Andre gange kan synkroniseringsfejl introduceres af redaktøren, når filen kompileres og ikke rettes før kodning.

Foretag Time Shift

Din medieafspiller er muligvis i stand til at korrigere lydforsinkelse. Produkter som VLC, KMPlayer og MPlayer indeholder lydskiftkontroller. VLC skifter for eksempel lyden frem og tilbage i intervaller på 50 millisekunder ved hjælp af J- og K-tasterne. Disse justeringer er effektive, men midlertidige. Reparation af en fil med lydforsinkelse kræver et hjælpeprogram til at rette kodeforstyrrelser og synkroniseringsproblemer. Programmer som WinAVI, Avidemux og Yodot MOV Repair giver denne rettelse, men sørg for at arbejde på en kopi af enhver fil, du ikke kan erstatte.