Enheder, der bruges til at spore et køretøj i bevægelse uden at bruge GPS

Biltyveri er en af ​​de mest almindelige ejendomsforbrydelser i Amerika. Det kan være følelsesmæssigt vanskeligt og økonomisk drænet at miste din bil, og nogle biltyper, især GPS-baserede systemer, forventes let af tyve. Heldigvis er der flere tilgængelige systemer, der sporer en bil uden at bruge GPS-signaler. Med en lille overvejelse kan du sikre din bil mod tyveri og fange kriminelle, før de kan beskadige dit køretøj.

Radiomodtager

En meget almindelig og enkel metode, der blev brugt i 50'erne og 60'erne og stadig bruges i dag, er radiomodtageren. En sender er tilsluttet bilen, og når tyven kører væk, bruges en modtager til at opfange senderens signal. Den største ulempe ved denne metode er, at den kun fortæller dig i hvilken retning signalet kommer fra og ikke giver en bestemt placering. Denne metode vil også kræve, at senderen har en strømkilde af en slags, enten ved hjælp af et separat batteri eller direkte ledninger til bilen.

Radio frekvens identifikation

Radio Frequency Identification, eller RFID, er et mere raffineret eksempel på radiomodtageren. Objekter kan "mærkes" med en RFID-chip, der sender et signal, som en læser kan samle op med en antenne og "forhørslæser" eller RFID-læser. RFID er nyttigt, fordi tags kan skjules hvor som helst på køretøjet og kan identificere et køretøj positivt, selv efter at det er blevet ændret. De kan også gemme oplysninger om bilen og have deres egen strømkilde. Dog er rækkevidden af ​​RFID-tags kortere end for en standardradiosender, faktisk kun et par blokke med en god antenne.

Cellular signaler

En enkel og effektiv måde at spore en bil er ved hjælp af en forudbetalt mobiltelefon. Hvis telefonen er skjult i bilen (og tavs), kan du blot ringe til den og effektivt udsende din bils position. Signalet kan trianguleres ved hjælp af bredt tilgængelig kommerciel software mellem to mobiltelefontårne, og bilen vil blive placeret. Dette er den samme metode, som politiet gennem årene har sporet til at spore mobiltelefonopkald. Dog skal bilens telefon tilsluttes en eller anden form for strømkilde. Denne metode kan have svært ved at give nøjagtige oplysninger om hurtigt bevægelige køretøjer til brugeren, men vil give retning og generel nærhed.