Sådan ændres en EPS-fil til en JPEG eller PDF

EPS-filtypen står for Encapsulated PostScript. Det bruges oftest til vektorbaseret grafik, såsom filer oprettet i Adobe Illustrator eller CorelDraw. EPS-filer bruges normalt til at importere en vektorgrafik til et andet dokument, såsom en Adobe InDesign-, Quark- eller Word-fil. EPS-filer kan skaleres ned, fordi de er vektorbaserede og ikke påvirkes af opløsning. Du kan dog ændre filen til en JPEG- eller PDF-fil, hvilket kan være nyttigt, hvis du har brug for at sende en kopi af grafikken til nogen via e-mail. En af de bedste måder at gøre det på er at åbne EPS-filen i et grafikprogram, såsom Illustrator eller CorelDraw, eller en fotoredigerer som Photoshop. Hvis du ikke har adgang til programmet, kan du dog bruge et gratis konverteringsværktøj til at konvertere filen med det samme.

I Adobe Illustrator

Trin 1

Åbn Adobe Illustrator. Vælg "File, Open" for at vælge en EPS-fil. Klik på "Åbn".

Trin 2

Vælg "File, Export". Vælg en destinationsmappe til filen. Indtast et nyt filnavn, hvis du vil. Vælg "JPEG" fra indstillingerne "Gem som type" for at gemme filen som en "JPEG." Klik på "Gem".

Vælg "File, Save as" for at konvertere filen til en PDF. Vælg en destinationsmappe, og skriv et filnavn. Vælg "Adobe PDF" som format. Klik på "Gem". Klik på "Gem PDF."

I CorelDraw

Trin 1

Åbn EPS-filen i CorelDraw.

Trin 2

Klik på "File, Export".

Vælg "JPEG" som filformat. Skriv et filnavn, og klik på "Gem". På samme måde skal du vælge “PDF” som filformat for at konvertere til PDF i stedet.

I Adobe Photoshop

Trin 1

Åbn Adobe Photoshop.

Trin 2

Vælg "File, Open" for at importere EPS-filen.

Trin 3

Vælg EPS-filen fra din computer. Klik på "Åbn". Angiv den opløsning og dimensioner, du vil bruge.

Klik på "File, Save as." Vælg "JPEG" eller "Photoshop PDF" under "Gem som type", og klik på "Gem".

Konverteringsværktøj

Trin 1

Log på et gratis online konverteringsværktøj. Nogle konvertere kan du bruge direkte online, og andre skal du downloade.

Trin 2

Vælg den EPS-fil, du vil konvertere.

Vælg den filtype, du vil konvertere til (JPEG eller PDF). Klik på "Konverter".