Spil Wolfenstein 3D i en webbrowser

Hvis du spillede videospil i begyndelsen af ​​1990'erne, husker du sandsynligvis Wolfenstein 3D, som var revolutionerende på tidspunktet for at være den første 3D-person shooter. Hvis du har lyst til at genopleve et kort øjeblik 1992, skal du glemme at udgrave den gamle DOS-pc i kælderen, du kan nu nyde at spille Wolfenstein 3D - hele spillet - helt i din webbrowser.


Der er stort set ikke noget krav til at køre Wolfenstein 3D i din webbrowser, bare åbne Safari, Chrome, Firefox, Opera, Edge, Internet Explorer eller hvad du ellers bruger til at besøge 3D Wolfenstein URL, og det handler om det.

  • Gå til 3d.wolfenstein.com her for at spille

Kontroller bruger piletasterne til at bevæge sig rundt - op er fremad, nedad er tilbage, højre er til højre, venstre er tilbage - Skift for at køre, mellemrumstasten for at åbne ting, X-tasten til ild og Z-tasten for at gå sidelæns og strafe.

Hele spillet kan afspilles via webbrowseren uanset værtsoperativsystemet, uanset om du er på en Mac, Windows PC, Chromebook, Android eller endda iOS-enhed, men uden et eksternt tastatur tilsluttet en iOS-enhed, der forsøger at spille på en iPhone eller iPad ville være næsten umulig på grund af kontrollerne.

Det er helt fantastisk, at det, der plejede at være et komplekst spil, der bruges til at beskatte en hel computerens ressourcer til at køre, nu kan spille helt i en webbrowser, ikke? Hvis den slags ting fascinerer dig, vil du også sikkert sætte pris på at spille tusindvis af DOS-spil i en webbrowser, der kører Classic Mac OS i en browser eller Hypercard med System 7.5.3 helt i webbrowsere også, som hver er ens sjov i den gamle skole slags måde.

En lille retro blast fra fortiden er sjovt nu og da, ikke? God fornøjelse!