Skift skriftstørrelse på tekst i Safari på Mac med tastaturgenveje

Hvis du vil gøre læsning af en webside lidt nemmere på Mac med Safari, kan du udstede nogle enkle tastaturgenveje for at ændre den viste skrifttype og tekststørrelse på en side.

For at øge Safari-browsernes læsbare tekststørrelse, tryk på kommandotasten og + -tasten (plus-tasten, den er placeret ud for sletningstasten på et Mac-tastatur), det vil straks gøre skrifttypestørrelsen større. Eller for at gøre skrifttypestørrelsen på sider mindre, brug kommandoen og tasten - (minus) for at gøre teksten mindre.

Disse tastaturgenveje anvender ændringer i sidetekst og skrifttyper med det samme, og de gælder også trinvis. Med andre ord, hvis du vil dramatisk øge størrelsen på en sidetype, skal du blot trykke på Command og + gentagne gange for at holde det større, indtil det er på et niveau, du er komfortabel med. Ligeledes fortsætter løbende kommandoen og - gør sidernes skrifttyper mindre og mindre. Du kan bruge dette til din fordel, men hvis du trykker på det for meget, kan du også tage skrifttyper og side tekstelementer til virkelig latterlige niveauer, hvis du vil.

Så for at gentage kommandoerne for at ændre webside tekststørrelse:

Forøg Safari Tekststørrelse: Command Key og Plus Key

Reducer tekststørrelse i Safari: Command Key og Minus Key

Kommandotasten er placeret ved siden af ​​mellemrumstasten på et Mac-tastatur, og + og - tasterne er placeret i nærheden af ​​slette nøglen, begge ved siden af ​​hinanden:

Jeg bruger disse tastaturgenveje hele tiden, når jeg støder på et websted med tekst, der er alt for lille til at kunne læses af ethvert menneske uden supermagtssyn, hvilket ærligt ikke er mig. Hver gang finder du en side med tekst, der også er for stor, og dette trick er lige så nyttigt der.

Mens dette er et Safari-specifikt tip, er nøglekombinationerne generelt de samme på tværs af de almindelige webbrowsere på Mac'en: det er FireFox, Chrome, en anden Webkit-variant eller hvad du ellers bruger. Husk det, og du bør kunne ændre tekststørrelserne efter eget valg uanset hvad du bruger.