Sådan bruges en Micronta Field Strength / SWR Tester

En borgerradio (CB) er en kommunikationsenhed, der giver folk mulighed for at sende og modtage beskeder over en rækkevidde på ca. 20 miles. CB-radioen har brug for en antenne, der skal tilsluttes, og en indstillingsprocedure er nødvendig for at disse enheder skal fungere. Indstillingsproceduren kan udføres med en Micronta feltstyrke / SWR-tester, der måler forholdet mellem transmitteret signal og reflekteret signal. Et stående bølgeforhold på 1 betyder perfekt transmission, hvorimod alt over 1 betyder, at en del af radiobølgen reflekteres.

Trin 1

Tilslut et kort stykke koaksialkabel mellem SWR-testeren "Trans" -stikket og CB-radioudgangen.

Trin 2

Tilslut antennen til "Ant" -stikket på SWR-stikket.

Trin 3

Indstil CB-radioen til kanal 1, og vælg "Frem" på SWR-testeren. Send et signal, og juster kalibreringsknappen, så nålen på måleren flugter med "Cal" -markøren.

Trin 4

Vælg "Ref" på SWR-testeren, og noter outputaflæsningen på skalaen. Stop transmissionen.

Trin 5

Skift kanal på CB-radioen til 40, send i et par sekunder, og noter læsningen. Hvis SWR-aflæsningen på begge kanaler er mindre end 1,5, er CB-radioen allerede indstillet. Hvis kanal 1-aflæsningen er større end kanal 40-aflæsningen, skal antennen justeres til en længere længde. Hvis kanal 40-aflæsningen er større end kanal 1-aflæsningen, skal antennen justeres til en kortere længde. Efter justering skal du gentage hele proceduren, indtil SWR læser mindre end 1,5 på begge kanaler.

Måling af feltstyrke er generelt en mindre nyttig måde at kontrollere effekttab på. Imidlertid kan Micronta feltstyrke / SWR-testeren også bruges til at måle feltstyrken på din CB-radio. At gøre dette:

1) Tilslut den medfølgende lille antenne til Micronta feltstyrke / SWR-testeren.

2) Tilslut CB-radioen direkte til en antenne.

3) Send, og juster kalibreringsknappen, så måleren læser 2 til 4 på "FS" -skalaen.

4) Antennen kan nu indstilles ved at variere dens længde og måle feltstyrken direkte under transmission.