Sådan vælges en ensretterkondensator

En fuldbølges bro ensretter bruger dioder til at konvertere den negative del af vekselstrøm, kaldet AC, til positiv. Dette skaber en tilnærmelse af jævnstrøm, kaldet DC, som kan bruges af elektroniske enheder. Da vekselstrøm kommer ud af stikkontakter, kræves ensrettere til de fleste elektroniske enheder. Ved at parre en kondensator med en fuldbølge-ensretter filtreres strømmen, der produceres af ensretteren, til en renere version af DC, der er mere effektiv og effektiv. At vælge den korrekte kondensator kræver beregning af den samlede kapacitansmængde, udtrykt i mikrofarver, som kondensatoren har brug for.

Trin 1

Bestem udgangsspændingen for den sekundære vikling af din transformer. Denne værdi, angivet i volt, findes på databladet, der følger med transformeren. I dette eksempel bruger vi 18 volt.

Trin 2

Træk 1,4 volt fra denne værdi for at bestemme den samlede udgangsspænding for broensretteren. I dette eksempel er denne værdi 18v - 1.4v = 16.6v.

Trin 3

Multiplicer denne værdi med frekvensen af ​​transformatorens sekundære vikling. I de fleste tilfælde er dette 60 Hz. I dette eksempel er værdien 16,6 x 60 = 996.

Trin 4

Multiplicer den samlede strøm, udtrykt i ampere, krævet af din belastning med 5. For eksempel, hvis dit kredsløb kræver 5 ampere, 5 x 5 ampere = 25 ampere.

Trin 5

Opdel værdien i trin 4 med frekvensen ganget med udgangsspændingen. I dette eksempel ser ligningen sådan ud: 25 ampere / 996 = .0251

Udtryk denne værdi i mikro-farards ved at gange værdien i trin 5 med 10 ^ 6. Den endelige værdi for dette eksempel er 25.100 mikrofarader. Dette er den krævede vurdering af din kondensator.