Definition af et juridisk Blackline-dokument

Legal blacklining, også kaldet redlining og dokumentsammenligning, er en måde at sammenligne to dokumenter i et tekstbehandlingsprogram og kun vise, hvad der ændrede sig mellem dem.

Anvendelse til Blackline-dokumenter

Inden for det juridiske område tillader blackline-muligheden advokater at sammenligne versioner af dokumenter eller kontrakter for at se, hvad der er revideret. Ved udgivelse viser sorte linjer en forfatter de ændringer, der blev foretaget under redaktionsprocessen, og sporer fremskridtene i et manuskript. I finans og bank viser sorte linjer let justeringer i data uden at skulle gennemgå et helt regneark eller dokument for at se ændringerne.

Software til Legal Blacklines

Mange tekstbehandlingsprogrammer har mulighed for at oprette et juridisk sortliniedokument. Denne funktion sammenligner to filer ved at oprette en ny tredje fil, der kun viser de ændringer, der findes mellem de to dokumenter. Det reviderer slet ikke de oprindelige filer. Derudover leverer mange softwareprogrammer juridiske blackline-tjenester på højt niveau, hvor brugere kan samarbejde om versionerne, efter at de er blevet sammenlignet.

Sådan Blackline i Microsoft Word

Microsoft Word er et almindeligt program, der giver en lovlig blackline-mulighed. For at udføre en sort linje i Word 2003 skal du åbne et af de to dokumenter, du vil sammenligne. Klik på menuen "Værktøjer", og vælg "Sammenlign og flet dokumenter". Marker afkrydsningsfeltet "Legal blackline", og vælg det andet dokument, du vil sammenligne. Klik på "Sammenlign". Dette opretter en ny fil, som du kan gemme og revidere uden at ændre de originale dokumenter.