Sådan stopper du en virus, der sender e-mails fra din computer

Nogle vira såvel som orme har kapacitet til at kapre brugerens e-mail-klient og obsessivt sende kopier af sig selv ud til alle på kontaktlisten. Anden malware, som bots, adware eller spyware, kan også have denne kapacitet og maile uautoriserede meddelelser, selvom disse programmer ikke er i stand til at replikere sig som ægte vira. Det mest lovende handlingsforløb i dette eller ethvert andet tilfælde af infektion er at bruge kvalitetsantivirus- og anti-malware-programmer til at scanne computeren og udrydde smitten (e). Fremragende sikkerhedssoftware kan fås gratis.

Indhentning af den nødvendige software

Gå til www.download.com

Flyt markøren til listen over valg under titlen “Kategorier” helt til venstre på siden; musen over fanen (uden at klikke) kaldet “Sikkerhedssoftware.” En anden liste med valg vises straks til højre. Klik nu på det øverste valg, mærket “Mest populære sikkerhedssoftware.” En ny side vises.

Beslut hvilket produkt du ønsker baseret på popularitet, redaktørens valg eller personlige præference; download det.

Scanning efter malware

Installer softwaren og udfør straks en opdatering for at få den nyeste version og de nyeste definitioner.

Følg instruktionerne fra din nye sikkerhedssoftware, og udfør en komplet systemscanning.

Når scanningen er afsluttet, hvilket kan tage flere timer, skal du fjerne eventuelle opdagede trusler.

Genstart computeren.

Tips

Mange it-eksperter anbefaler at have to eller tre forskellige sikkerhedsprogrammer: et antivirusprogram og to anti-spyware. Dette er for at sikre, at ingen malware glider forbi ubemærket, da detektionsregler og taktik, der bruges af hvert program, varierer. Et program kan fange, hvad det andet har gået glip af.

Advarsler

Kør ikke alle disse programmer på én gang, da de næsten helt sikkert vil forstyrre hinanden. Først når du er færdig og lukket et program, skal du starte det næste. Hvis du vælger at have et sikkerhedsprogram kørende i baggrunden konstant, skal du lukke det, mens det andet udfører sit arbejde. Kun ét program ad gangen skal nogensinde køre.

Hold al din sikkerhedssoftware opdateret, og udfør en komplet systemscanning mindst en gang om ugen.