Vis lange fil- og mappenavne på Mac OS X-skrivebordet

For nylig dækkede vi, hvordan du viser fulde filnavne på Mac OS X-skrivebordet, så du undgår de forkortede etiketter, der opstår, når et navn på en fil eller mappe er for stor til at passe i den tilladte tegnantal. Det trick blev gjort ved at øge desktop størrelse, men som en af ​​vores læsere påpegede i kommentarerne, er du stadig begrænset til maksimalt 20 tegn i et filnavn. Ved hjælp af en standardkommando, kan dette justeres for at vise meget lange filnavne uden at forkorte dem. Som du måske har gættet, opnås dette ved at øge stationens netstørrelse endnu mere.

Forøg den registrerede tegngrænse for filnavn i Mac OS X

Den viste tegngrænse kan øges til stort set et hvilket som helst nummer. Med henblik på dette tip øges filnavnets tegngrænse fra 20 til 50.

Start Terminal fra / Applications / Utilities / og indtast følgende kommando.

defaults write com.apple.finder FXDesktopLayoutGridCharCount 50; killall Finder

Indtastning af denne kommando ændrer tællingen og genstarter umiddelbart Finder, så ændringer finder sted. Hvis du vil have færre eller flere tegn, skal du justere nummeret på enden i overensstemmelse hermed. Skærmbilledet øverst i dette indlæg viser en 100 tegn grænse, men for stort et nummer kan se mærkeligt ud, hvilket gør 50 et godt kompromis for at vise lange filnavne og ikke lave en katastrofe på skrivebordet.

Gendan standardgrænsen for filnavnet
defaults write com.apple.finder FXDesktopLayoutGridCharCount 20; killall Finder

Ved hjælp af ovenstående kommando vil Finder også genstarte, og skrivebordets filnavngrænse vil blive gendannet til standardindstillingen på 20 tegn.

Takket være Brah for den gode tip tilbage i vores kommentarer

Opdatering: Yderligere test og tilbagemeldinger fra brugeren angiver, at standardindstillingerne skrivetryk kun kan fungere i Mac OS X 10.6. For OS X 10.7 Lion brugere, øger gitterpladsen den samme effekt, men kræver ikke Terminal intervention.