Hvad styrer internethastigheden på din computer?

Den hastighed, hvormed du er i stand til at surfe på Internettet, se videoer eller udføre andre online-relaterede opgaver, bestemmes af en kombination af din computers attributter og din internettjeneste. Enhver aktivitet, du udfører på Internettet, bruger en række af din computers ressourcer. Brug af Internettet omfatter enheder som routere, modemer, netværkskort, processorer, RAM og harddisken. Nogle af disse kan du kontrollere, ændre og tilpasse. Imidlertid har du ingen kontrol over andre end at vælge en anden internetudbyder.

Internet Service udbyder

Den faktor, der har mest indflydelse på din computers internethastighed, er den forbindelse, der leveres af din internetudbyder. Hvis du har en bredbåndsforbindelse, får du hurtigere hastigheder sammenlignet med en person, der er i en opkalds- eller ISDN-forbindelse (Integrated Services Digital Network). Bredbåndsforbindelser som kabel, DSL og fiberoptik har hastigheder fra 1,5 Mbps til 100 Mbps. Opkaldsudbydere når typisk maksimalt omkring 56 Kpbs, og ISDN ligger normalt mellem 128 Kbps og 256 Kbps.

Netværksinterfacekort

Typen af ​​netværksinterfacekort på din computer kan forårsage en anden flaskehals i internethastigheden. Mens de fleste netværksinterfacekort kan håndtere simpel browsing, kan nogle overbeskattes, hvis de udfører flere netværksfunktioner. Dette kan i høj grad begrænse den internethastighed, du får fra din computer.

Netværkskort fås i en række hastigheder. Typisk kommer de i formatet 10/100 eller Gigabit. 10/100 betyder, at kortet kan fungere på netværk, der kører 10 Mbps eller 100 Mbps. Gigabit-netværkskort kan håndtere netværkshastigheder på op til 1 Gigabit pr. Sekund.

Tilfældig adgangshukommelse

Hukommelsen til tilfældig adgang eller RAM på din computer kan have en indvirkning på din computers internethastighed. RAM er virtuel hukommelse, som påvirker hastigheden på din applikationsbrug. En computer med en lav mængde RAM har sværere ved at indlæse websider. Dette er mere synligt, hvis du har flere applikationer åbne, mens du bruger Internettet.

Jo mere RAM du har, jo bedre. Et 32-bit operativsystem kan normalt håndtere op til 3,5 MB RAM, og 64-bit operativsystem kan håndtere RAM over 4 MB.

Budget spiller en rolle i, hvor meget RAM du tilføjer til din computer, men at have mindst 2 MB RAM er en god praksis.

Processorhastighed

Din computers processorhastighed kan også have indflydelse på hastigheden af ​​dine internetaktiviteter. En mere kraftfuld processor kan bruge og indlæse flere applikationer i en hurtigere hastighed; en langsommere processor kan håndtere mindre. Yderligere, hvis du laver noget på Internettet, der kræver beregninger eller nogen form for dynamiske data, kan det vise sig at være endnu mere beskatning for en langsommere processor.

Igen vil budget spille en rolle i dit processorvalg. Hvis du i det mindste kan få en 1 GHz-processor, hjælper det med at fjerne processoren som en flaskehals til din internethastighed.