Sådan får du adgang til skrivebordsegenskaber

Du kan personliggøre din computer ved at få adgang til dine skrivebordsegenskaber. For eksempel kan du ændre skrivebordsbaggrunden (tapet), skærmopløsningen og pauseskærmfunktionen ved at få adgang til skrivebordsegenskaberne. Du kan også få adgang til temaindstillingerne med denne metode for at ændre computerens overordnede udseende og systemlyde i senere versioner af Microsoft Windows.

Windows XP

Trin 1

Højreklik på skrivebordsbaggrunden.

Trin 2

Klik på "Egenskaber".

Trin 3

Klik på fanen "Temaer". Dette giver dig mulighed for at ændre udseendet på menuen "Start". I Windows XP blev denne funktion ikke udviklet så meget som i senere versioner af Windows.

Trin 4

Klik på fanen "Desktop". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre skrivebordsbaggrund og farve.

Trin 5

Klik på fanen "Pauseskærm". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre pauseskærmen og tilknyttede indstillinger, f.eks. Hvor længe computeren skal være inaktiv, før pauseskærmen kører.

Trin 6

Klik på fanen "Udseende". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre det generelle udseende af Windows, inklusive skrifttypestørrelser, der vises på skærmen.

Klik på fanen "Indstillinger". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre skærmopløsningen og oprette flere skærme.

Windows Vista og 7

Trin 1

Højreklik på skrivebordsbaggrunden.

Trin 2

Klik på "Tilpas".

Trin 3

Vælg det tema, du vil have i vinduet "Tilpasning".

Trin 4

Klik på knappen "Desktop Baggrund". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre det eller de billeder, der vises på skrivebordet, som også kaldes tapet.

Trin 5

Klik på knappen "Windows Color". Disse indstillinger ændrer det generelle udseende af Windows.

Trin 6

Klik på knappen "Lyde". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre det lydskema, som Windows bruger til systemlyde.

Klik på knappen "Pauseskærm". Disse indstillinger giver dig mulighed for at ændre pauseskærmen og tilknyttede indstillinger, f.eks. Hvor længe computeren skal være inaktiv, før pauseskærmen kører.