Hvad Shell bruger jeg? Sådan finder du ud af det

Har du nogensinde spekuleret på, hvilken shell du bruger på kommandolinjen? Det er ikke usædvanligt, at du vil have eller behøver at vide, hvilken shell der kører, og selv om du måske hører dette spørgsmål mange gange, kan svaret være anderledes for hver bruger. Det er derfor den nemmeste at udføre en terminalkommando, der bestemmer den aktuelt aktive skal.

Sådan finder du hvad Shell bruges i Mac OS X, Unix, Linux

Den nemmeste måde at finde ud af, hvilken shell der bruges, er at skrive følgende kommandosyntax på kommandolinjeprompten :

echo $SHELL

Hit Return. Ja, det er $ SHELL i alle caps, sager er vigtige i Unix World. Du bør se noget som dette trykt tilbage til dig, hvilket angiver skallen i brug:

$ echo $SHELL
/bin/bash

Dette ville betyde, at skallen er bash, men du kan lukke op med at se noget anderledes, som / bin / tcsh / bin / zsh / bin / ksh eller en række andre skaller der er derude.

Denne kommando fungerer på tværs af alle Unix-platforme, uanset om det er Mac OS X, Linux, FreeBSD eller hvad som helst, og det rapporteres altid tilbage det samme.

For det store flertal af Mac OS X-brugere bruger du Bash-skalen som standard, hvilket er både standarden i alle nyere versioner af OS X og også en af ​​de lettere at bruge skaller derude. Du kan indstille den til en anden skal, du vil have ret nemt, ved at ændre indstillingerne i Mac Terminal eller ved at bruge "eksport $ SHELL =" og justere den på gammeldags måde.

Husk at skaller kan også lanceres fra andre skaller, der skaber en rede af sorter. For eksempel kan du køre tcsh over bash over ksh, selv om der ikke er meget grund til at gøre det. Indtastning "exit" lukker ud af en skal og vender tilbage til den anden, hvis du er i en sådan situation, hvor du derefter kan køre kommandoen echo $ SHELL igen for at bestemme typen igen.