Mangler iTunes-bibliotekets XML-fil? Sådan skaber du en

De nyeste versioner af iTunes er ikke længere standard for at oprette en iTunes Library XML-fil, som var en iTunes-fil, der tillod forskellige andre apps at interagere let med et iTunes-bibliotek og kunne også tjene som grundlag for at genopbygge et iTunes-bibliotek, hvis det nogensinde var havde brug for.

På trods af at "iTunes Music Library.xml" -filerne ikke længere oprettes i iTunes på Mac OS eller Windows, kan du faktisk stadig generere en iTunes Library XML-fil, hvis det er nødvendigt af en anden app eller til andre formål.

Læs videre for at lære at oprette en iTunes Music Library.xml-fil i de nyeste versioner af iTunes til MacOS eller Windows.

Sådan opretter du en iTunes Library XML-fil på Mac eller Windows

Denne proces er den samme på iTunes for medieafspillersoftware i både Mac OS og Windows:

  1. Åbn iTunes på computeren, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Træk menuen "iTunes" og vælg "Preferences" for at åbne iTunes-indstillinger
  3. Gå til fanen "Avanceret" i iTunes-indstillinger
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Del iTunes Library XML med andre programmer"
  5. Klik på "OK" for at acceptere dine ændringer

Du skal blot angive denne præferenceindstilling, fordi iTunes skal generere en iTunes Music Library.XML-fil, som vises i standard iTunes-bibliotekskatalog på Mac eller Windows-pc'en (standard gælder, medmindre du har flyttet iTunes-biblioteket manuelt til et andet sted) som en fil med navnet "iTunes Library.xml" sammen med de forskellige mediemapper og "iTunes Library.itl" -filer.

På en Mac ville denne iTunes Music Library.xml-fil være placeret i:

~/Music/iTunes/

Og i Windows blev iTunes Music Library.xml-filen fundet på:

C:\Users\YOUR-USER-NAME\My Music\iTunes\

Filnavnet i begge operativsystemer er "iTunes Music Library.xml"

Hvad er iTunes Library XML-fil? Hvorfor betyder det noget?

ITunes-bibliotekets XML-fil er grundlæggende en fil, der gemmer iTunes-bibliotekets oplysninger i et bredt læsbart XML-filformat, hvilket gør det kompatibelt med andre apps til lettere import af medier og styring af iTunes-biblioteksdata. Nyere versioner af iTunes er ikke længere standard til at oprette den XML-fil, og Apple siger, at filen ikke er nødvendig for kompatibilitet med nogle nye apps, der interagerer med iTunes. Formentlig er disse apps nu afhængige af "iTunes Library.itl" -filen i stedet.

Apple beskriver filen iTunes Library.xml som følger:

ITunes Library.xml-filen indeholder nogle, men ikke alle, de samme oplysninger, der er gemt i iTunes Library.itl-filen. Formålet med filen iTunes Library.xml er at gøre din musik og afspilningslister tilgængelige for andre programmer på din computer, f.eks. IPhoto, Garageband, iMovie og tredjeparts software, i OS X Mountain Lion og tidligere. Disse applikationer bruger denne fil til at gøre det lettere for dig at tilføje musik fra dit iTunes-bibliotek til dine projekter.

Som standard opretter iTunes 12.2 og nyere ikke et iTunes Library.xml.

Så hvis du har brug for denne XML-fil, og du er på en nyere version af iTunes, eller bruger du en ældre version af systemsoftwaren eller administrerer biblioteker med en ældre version af iTunes, eller du bruger en app, der kræver iTunes Library.xml-fil uanset årsag, skal du generere en selv ved at skifte den indstillingsomskifter i iTunes-præferencer.

De fleste brugere behøver ikke at skifte denne indstilling eller have noget at gøre med XML-filen til iTunes Library generelt, selv om nogle mennesker, der kører forudgående software, måske er kommet på tværs af filen på et tidspunkt, når du fejler et problem som at fastsætte en forsvundet iTunes-spilleliste eller forsøger at genopbygge et iTunes-musik- og mediebibliotek eller endda sikkerhedskopiere eller migrere et bibliotek til en anden placering.

Hvis du tilfældigvis gennemser iTunes-bibliotekets XML-fil og finder den ufuldstændig, er det muligt, at nogle musik ikke blev fundet, ikke indeholdt i biblioteket, den blev afspillet i iTunes uden at tilføje den til iTunes-biblioteket, eller at nogle andre problemet opstod med referencemusdata.

Kender du til særligt nyttige eller relevante tips vedrørende iTunes Library.xml-filen? Kender du til en anden tilgang til at generere en manglende iTunes Library.xml-fil? Del dine tanker og oplevelser i kommentarerne nedenfor!