Sådan opretter du en ny administratorkonto på Mac OS

En administratorkonto har fuld adgang til alt på Mac, det kan installere softwareopdateringer, afinstallere og installere programmer, få adgang til og slet systemfiler, få adgang til andre brugerfiler på den samme computer og udføre enhver anden administrativ type opgave. Nogle gange kan det være nyttigt at oprette en ny separat administratorkonto på en Mac, normalt for en anden person, der skal bruge eller til fejlfinding, eller at differentiere en udpeget administratorkonto fra den primære brugerkonto. Dette gennemgang vil vise dig, hvem der skal oprette en ny adminkonto i Mac OS.

Det er vigtigt at påpege, at fordi en administratorkonto har fuld adgang til noget på Mac, bør du ikke oprette en ny adminkonto til bare nogen. Vær opmærksom på, at hvis du giver nogen en administrator login, kan de udføre enhver administrativ opgave, herunder installation og fjernelse af software, læsning og adgang til andre brugerfiler, ændring af systemfiler og meget mere. En administratorkonto er ikke egnet til afslappet gæstadgang. Hvis en gæst vil bruge din computer, er en meget bedre løsning at konfigurere og bruge gæstebrugerkontoen på Mac, som har meget begrænset adgang til eksponering for resten af ​​Mac'en. Hvis du forventer, at nogen regelmæssigt bruger din Mac, skal du oprette en ny standardbrugerkonto for dem i stedet for en administratorkonto.

Oprettelse af en ny administratorkonto i Mac OS

Processen med at oprette en ny adminkonto fungerer på samme måde i næsten alle versioner af MacOS og Mac OS X, fra de nyeste versioner til den ældste. Her er trinene:

  1. Gå til Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger"
  2. Gå til "Brugere og grupper"
  3. Klik på låsikonet i hjørnet, og indtast derefter en eksisterende administratorkonto bruger og adgangskode for at låse op til præferencepanelet
  4. Klik nu på knappen "+" plus for at oprette en ny brugerkonto
  5. Træk undermenuen ud for "Ny konto" og vælg "Administrator" fra rullemenuen
  6. Udfyld brugerkontooplysningerne for den nye administratorkonto: Fulde navn, kontonavn, kodeord og et kodeord, og klik derefter på "Opret bruger" for at oprette den nye administratorkonto til Mac

Det er alt, hvad der er til det, den nye administratorkonto er blevet oprettet og vil være tilgængelig på login-skærmen på Mac'en.

Bemærk, at hver Mac altid skal have mindst en administratorkonto. Som standard, når du opsætter en ny Mac, er denne standardbrugerkonto under opsætning en administratorkonto.

Hvis du opretter en ny adminkonto (eller en ny standardkonto), kan du nemt slette denne brugerkonto senere også, hvis det er nødvendigt. Bortset fra at fjerne ubrugte konti, kan det være nyttigt, hvis du har brug for at oprette en midlertidig administratorkonto til en fejlfindingstjeneste, og så kan du fjerne den konto, når du er færdig med fejlfinding.

Det er også værd at bemærke, at du i stedet kan oprette en ny almindelig standardbrugerkonto, og derefter senere beslutte at ændre en standardkonto til en administratorkonto (som også kan udføres på kommandolinjen).

På et beslægtet emne er en forholdsvis almindelig sikkerhedsbevidst strategi at oprette en ny separat standardbrugerkonto og bruge den Standardkonto udelukkende til den fleste daglige computerbrug. Derefter skal du kun logge ind og få adgang til administratorkontoen, når specifikke admin opgaver skal udføres. Denne strategi kan bidrage til at forhindre mulige eksponeringer eller databrud i nogle scenarier, men det kan være lidt besværligt at skifte frem og tilbage mellem to forskellige brugerkonti til forskellige databehandlingsopgaver. På samme måde vil mange avancerede brugere oprette en ny brugerkonto (administrator eller standard) på samme Mac og bruge en konto udelukkende til arbejdsformål og en konto udelukkende til personlige formål - det er en fantastisk strategi for folk der arbejder og spille på den samme computerhardware, da det hjælper med at holde arbejde og personlige identiteter, aktiviteter, dokumenter og filer adskilt.