Sådan fejlfindes et DesignJet 1050C-printhoved

DesignJet 1050Cs er en del af Hewlett Packards sortiment af bredformatprintere. DesignJet 1050C sælges ikke længere min Hewlett Packard, printeren er blevet erstattet af nyere modeller af DesignJets. Hvis din DesignJet 1050C har problemer med skrivehovedet, og du ønsker at beholde printeren, behøver du ikke nødvendigvis ringe til et værksted. Du kan selv foretage fejlfinding af skrivehovedet og muligvis spare nogle penge.

Fejlfinding af printhovedet

Trin 1

Tænd DesigJet 1050C. Lad printeren gennemføre opvarmningsprocedurerne, inden du fortsætter.

Trin 2

Vælg ikonet for blækdråbe på printerens skærm. Tryk på knappen "Enter" for at bekræfte valget.

Trin 3

Vælg indstillingen "Udskift printhoveder", og tryk på "Enter". Hvis en meddelelse om, at skrivehovederne stadig fungerer, kommer til printerens skærm, skal du vælge "Ja", hvilket betyder at du stadig vil udskifte skrivehovederne og trykke på "Enter".

Trin 4

Sluk printeren, og tag den ud af stikkontakten. Åbn adgangsdækslet øverst på printeren. Pas på ikke at tvinge dækslet op, det skal let åbnes.

Trin 5

Rengør alle kontaktpunkter på vognen og skrivehovederne ved hjælp af HP-rengøringssættet. Fjern hvert printhoved, og rengør kontakterne på bagsiden. Rengør også kontaktpunkterne i vognen.

Trin 6

Vent til alle kontaktpunkterne på skrivehovederne og vognen er tørre. Når alle kontakter er tørre, skal du udskifte alle printhovederne.

Trin 7

Luk printerens topdæksel, og sæt netledningen i igen. Tænd for DesignJet 1050C.

Udskift de defekte printhoveder, hvis meddelelsen om printhovedfejl kommer tilbage på printerens skærm. Hvis udskiftning af de defekte printhoveder ikke løser problemet, skal du kontakte et lokalt værksted eller Hewlett Packards tekniske support.