Sådan kontrolleres min internetprofil

Dele af vores liv er tilgængelige på Internettet, primært gennem vores navne, fødselsdato og bopæl. Vores arbejde er offentligt, hvis vi er angivet på de officielle websteder, hvor vi arbejder. Det, vi sender på sociale medier eller blogs, kan spores. Den nemmeste måde at kontrollere din internetprofil på er at søge efter dit for- og efternavn. Søgemaskiner kan bruges til at få oplysninger om dig selv.

Trin 1

Vælg en internetsøgemaskine såsom Google eller Yahoo. Der kan være flere personer med dit navn. Indtast dit navn i søgesektionen. Brug anførselstegn omkring dit navn. Brug forskellige versioner af dit navn: dit fulde eller forkortede navn inklusive kælenavne, suffikser eller dit pigenavn. Det vil være klart, hvilke oplysninger der handler om dig, når du læser abstrakterne fra søgevalgene. Begræns din søgning med detaljer om dig selv, såsom hvor du bor, går i skole, arbejde og enhver gruppe eller organisation, du har tilmeldt dig.

Trin 2

Brug en søgemaskine til at opdage billeder af jer selv ved at skrive dit navn ved hjælp af anførselstegn omkring dit navn og forskellige versioner af dit navn. Google leverer billedressourcer, der muligvis er knyttet til dit navn. Du kan let rulle ned og finde dig selv med dit billede for at se, om der er offentlige optegnelser. Klik på billederne for at gå til webstederne for at finde ud af, hvilke oplysninger der offentliggøres om dig selv.

Trin 3

Udfør en søgning efter sociale mediesider, som du tilhører, og find ud af, hvilke oplysninger der er offentlige. Hvis du har tilmeldt dig grupper eller organisationer, vises dit navn nogle gange i en søgning. Disse oplysninger er begrænsede, hvis du har fortrolighedskontrol for disse websteder.

Trin 4

Brug de hvide sider til at finde ud af, om der er nogen oplysninger om dig selv. Brug anførselstegn omkring dit navn, og indtast dit fulde navn og eventuelle kælenavne, præfikser eller pigenavn. Indtast dit telefonnummer med områdenummer for at se, om det kommer op med dit navn og din adresse. Hvis dit nummer ikke er på listen, vises oplysningerne ikke. Der er andre websteder, der giver oplysninger om telefonnumre, der vises i en søgning med dit navn, hvor du bor, din alder og dit telefonnummer.

Søg efter dit navn gennem alt, hvad du har offentliggjort, f.eks. En blog eller anmeldelse eller artikel. Angiv det navn, du bruger, når du udgiver materiale.