3D Touch fungerer ikke på iPhone? Sådan løses og fejlfindes 3D Touch

3D Touch er en funktion af nogle nyere iPhone-skærme, der gør det muligt for displayet at registrere fysisk tryk og derefter reagere med en softwarehandling. Du kan f.eks. 3D Touch på nogle appikoner og tilføje widgets til skærmen Today Widget på den måde. Eller du kan 3D Touch til at udskrive PDF, eller bruge 3D Touch som en trackpad af slags på iPhone med et pænt tastaturtrick, blandt mange ekstra nyttige eller nyttige og andre funktioner. Med hvor nyttigt 3D Touch kan det være forståeligt, hvorfor iPhone-brugere ville blive irriteret, hvis funktionen pludselig ikke virker.

Hvis du opdager, at 3D Touch ikke virker på din iPhone, læs videre for at fejlfinding og eventuelt afhjælpe problemet.

Sådan fejlfindes 3D Touch ikke fungerer på iPhone

Vi løber gennem en række fejlfindingstrin til 3D Touch:

Kontroller iPhone 3D Touch-kompatibilitet

Først skal du sørge for, at din iPhone faktisk understøtter 3D Touch, da ikke alle modeller gør det. 3D Touch er tilgængelig på iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s og iPhone 6s Plus, og sandsynligvis andre nyere iPhones fremad. Tidligere iPhone-modeller understøtter ikke 3D Touch, og ingen iPad har i øjeblikket 3D Touch heller.

Kontroller 3D Touch Settings på iPhone

De mest sandsynlige grunde til, at 3D Touch ikke fungerer, er, at 3D Touch er deaktiveret, eller at der ikke er nok tryk på skærmen.

Heldigvis kan du nemt aktivere 3D Touch igen og justere 3D Touch-trykfølsomheden også. Begge disse er enkle indstillinger for indstillinger på iPhone.

  1. Åbn appen "Indstillinger" på iPhone
  2. Gå til "Tilgængelighed" og derefter til "3D Touch"
  3. Sørg for, at 3D Touch er slået TIL
  4. Juster 3d Touch-trykfølsomheden efter behov
  5. Bekræft, at 3D Touch arbejder på prøvebilledet i panelet Indstillinger

Hvis 3D Touch blev deaktiveret, vil det naturligvis være, hvorfor det ikke ville fungere. Nogle brugere slukker for funktionen for at gøre det lettere at slette apps på 3D Touch iPhones eller flytte appikoner rundt, eller fordi de finder, at de aktiverer det, når de ikke vil. Så det er muligt, det skete og blev senere glemt.

Hvis 3D Touch touch følsomhed var for høj, er det sandsynligvis utilstrækkeligt tryk påført, og funktionen blev derfor ikke aktiveret.

3D Touch virker stadig ikke? Hårdt genstart

Hvis du har bekræftet, at 3D Touch-indstillinger er aktiveret, og du trykker på skærmen tilstrækkeligt med tilstrækkeligt pres, skal det næste trin være at genstarte iPhone.

Hård genstart af en iPhone afhænger af iPhone-modellen, som du vil genstarte på denne måde, da hver ny Apple iPhone synes at ændre det lidt:

  • Sådan tvinges genstart iPhone X
  • Sådan tvinges genstart iPhone 8 Plus og iPhone 8
  • Sådan tvinges genstart af iPhone 7 Plus og iPhone 7
  • Sådan tvinges genstart iPhone 6s og iPhone 6s Plus (og også tidligere iPhones)

Følg instruktionerne for hver enhed i overensstemmelse hermed. Når iPhone støvler op igen, prøv at bruge 3D touch igen.

Hvis 3D Touch stadig ikke fungerer, efter at du har bekræftet indstillingerne er aktiveret, bruger du tilstrækkeligt pres, og du har genstartet iPhone, det kan tyde på et problem med hardware.

Er iPhone beskadiget? Skærmbrudt? Er skærmen udskiftet?

En fysisk beskadiget iPhone kan opleve hardwareproblemer. Hvis du har sprængt skærmen, dunket iPhone i vand eller faldt det gentagne gange på hårde overflader, kan hver af disse grunde, blandt andet fysisk skade, være, hvorfor 3D Touch ikke virker.

Hvis iPhone-skærmen er brudt, så er det nok derfor, at 3D Touch ikke virker. At få en ødelagt iPhone skærm repareret er ret lige fra Apple, og er ikke urimeligt prissat.

Mens du bruger tredjeparts reparationscentre, bruger ikke alle dem autentiske Apple-dele, som også kan bidrage til 3D Touch ikke fungerer. Faktisk, hvis iPhone har fået skærmbilledet udskiftet, før du bruger billigere komponenter og knock-off-dele, kan det være, hvorfor 3D Touch ikke virker også. Det er også muligt at installatøren installeret noget forkert, hvorfor 3D Touch ikke virker. Dette er endnu en grund til, at det er godt at gå gennem Apple eller Apple autoriserede reparationscentre til at fastsætte en beskadiget skærm eller beskadiget iPhone generelt.

Hvis iPhone er beskadiget, skal du tage det til Apple eller et autoriseret Apple-værksted, der giver dig mulighed for at få 3D Touch til at fungere igen.

3D Touch virker ikke på min iPad! Hjælp!

Hvis du har en iPad og 3D Touch ikke fungerer, det er fordi iPad ikke understøtter 3D Touch. I det mindste ikke med eksisterende modeller, selv om det er muligt, at fremtidige enheder ville understøtte det. Den nærmeste ting til 3D Touch på iPad er en iPad, der understøtter Apple Pencil, fordi Apple Pencil har trykfølsomhed i nogle apps, der understøtter det.

Oplettede ovenstående trin dine 3D Touch iPhone-problemer? Er 3D Touch arbejde igen? Har du fundet noget andet for at rette 3D Touch, når det ikke virker på iPhone? Del med os i kommentarerne nedenfor!