Julebørnespil til børn

Børn har en masse forventning og spænding omkring juletid, da de nyder dekorationer, træer og udpakningsgaver, som julemanden bringer til deres hjem natten før jul. Når børn venter på julemands ankomst, kan de samles i stuen eller stuen til socialt samvær og spille spil for at hæve ferieånden og bøje dem frem til julemorgen.

Candy Cane Relay

Børn opdeles i to hold og prøver at afbalancere en oppustet ballon på en slikrør og bære den over en mållinje og tilbage til startlinjen. Hvis ballonen falder af, skal spillerne udskifte ballonen, inden de fortsætter. Det første hold til at afslutte stafetten vinder spillet.

Julekarader

Børn opdeles i to hold til denne ferie tager det klassiske parlor-spil på. Før spillet udarbejder en voksen en liste over julesange, film og programmer og genstande og vælger hver rundes kategori. Børn kan ikke lave lyde, da de handler spor til deres holdkammerater. Hvis et hold ikke gætter på at gætte et svar, får det modsatte hold en chance for at stjæle. Hold modtager et point for hvert korrekte gæt og 2 point, hvis de stjæler et svar. Den voksne skal bestemme antallet af point, som et hold har brug for for at vinde; det hold, der når eller overgår målet, vinder spillet.

Juleudskydning

En "alv" forsøger at lægge hvert barn i søvn i "Julesnooze". Børn plukker foldede stykker papir ud af en skål, hvor et barn vælger et papir med ordet "alv". Med meget svagt oplyst rum blinker "nissen" diskret til et andet barn, der derefter "falder i søvn". Børn tager en tur og gætter ”alfens” identitet. Hvis "nissen" sover alle børn, før nogen gætter på hans identitet, vinder han en præmie. Hvis et barn gætter "alven" korrekt, begynder et nyt spil.

Familie træ

Børn opdeles i hold og dekorerer et af deres teammedlemmer i "Family Tree". Spillere vælger et barn til at tjene som juletræ og dekorerer "træet" med aluminiumsfolie, byggepapir, crepe papir, dekorationer og maskeringstape inden for en tildelt tidsramme. En voksen dommer vælger det bedste træ, og det hold vinder spillet.

Fyld julestrømpen

Børn løber for at "fylde julestrømpen", da en voksen lægger en slikfyldt spand og ske foran hvert hold ved startlinjen og hænger en sok over rummet til hvert hold. Spillere tager et stykke slik med skeen, bærer det til sokken og lægger slik ind, fortsætter med at løbe tilbage til deres hold og aflevere skeen til de næste spillere i køen. Holdet, der lægger alt slik i sokken, vinder spillet. Som en sværere variation kan børn måske holde skeen i munden.

Julemandens hjælpere

Børn opdeles i hold på to, hver med en gave og indpakningsmaterialer. Hvert barn skal holde en hånd bag ryggen og efterlade kun en hånd til at pakke gaver. Formålet er at være det første hold, der får deres gave indpakket. Børn skal kommunikere og arbejde sammen for at pakke ind gaverne. Parret, der indpakker alle deres gaver først, vinder spillet.

Syng julekarolen

Bortset fra de stadigt populære "Jingle Bells" skriver børnene deres fire yndlingsjulesange på et stykke papir. En voksen tildeler hver sang et tilfældigt tal fra "1" til "20." Når spillet begynder, råber den voksne et nummer; hvis den voksne ringer til et af numrene på et barn, synger barnet den korrelerende sang. Barnet, der får synge alle fire af sine sange, vinder spillet.