Mac Task Manager

Mange nye Mac-brugere kommer fra Windows-verdenen, hvor de ville få adgang til Task Manager for at afslutte opgaver og stoppe errant-processer. Mac'en har sin egen task manager, men den går efter et andet navn: Activity Monitor. Aktivitetsovervågning fungerer på en meget lignende måde som Task Manager gør i Windows, så du nemt kan se, administrere og afslutte opgaver, programmer og aktive processer, der kører i Mac OS X. Hvis du ikke er bekendt med Activity Monitor eller task management på Mac generelt, skal du ikke bekymre dig, for på trods af den enorme kraft og kontrol er det ikke kompliceret at bruge.

Mac Task Manager

På trods af at de hedder Activity Monitor, fortsætter mange Mac-switche med at henvise til værktøjet som Windows-navnet på Task Manager. Husk at uanset den anvendte lingo er det samme applikationsværktøj, der diskuteres og bruges.

Husk, Task Manager for Mac = Aktivitetsovervågning !

Brug af Task Manager i Mac OS X

Hvis du er vant til Windows, vil du komme til Task Manager ved at trykke på Control + ALT + DEL. I Mac OS X er det lidt anderledes. Du kan starte appen direkte inden for den indeholdende mappe, gennem LaunchPad, trække den i Dock eller bruge Spotlight til hurtig tastaturadgang.

Gå til Mac Task Manager

Aktivitetsovervågning er placeret i din / Programmer / Hjælpeprogrammer / mappe. Den nemmeste måde at komme til Activity Monitor i Mac OS X på er at bruge Spotlight som en tastaturgenvej til hurtig adgang:

  • Tryk på Kommando + mellemrum for at hente Spotlight-søgefeltet
  • Indtast "Aktivitetsovervågning"
  • Tryk på Retur-tasten, når "Aktivitetsovervågning" fylder i søgeresultaterne
  • Du er nu i Activity Monitor, hvor du kan styre og manipulere opgaver

Det er ofte nyttigt at sortere opgaver af CPU, men du kan sortere dem ved navn, hukommelsesbrug, proces ID og bruge søgefeltet øverst til højre for at kunne finde bestemte opgaver, der matcher navne eller tegn.

Aktivitetsovervågning er meget kraftfuld, fordi det ikke kun viser, hvilke applikationer der kører til den aktive bruger, men det viser også systemniveauopgaver, kerneopgaver, dæmoner, processer, der tilhører andre brugere, helt bogstaveligt talt vil hver proces komme op. Hvis det kører et sted på Mac, kan du finde det i denne liste.

Dræbte eller stoppe en opgave / proces med aktivitetsovervågning

Fra Aktivitetsovervågning klikker du blot på opgaven eller programmet, du vil afslutte, og klik derefter på den store røde "Afslut proces" -knap i venstre hjørne af appvinduet. Du får en advarselsdialog som følger:

Hvis du antager, at du har valgt den proces / ansøgning, du vil afslutte, skal du klikke på "Afslut" -knappen. Hvis appen ikke reagerer, kan du klikke på "Force Quit" knappen i stedet for øjeblikkeligt at dræbe processen og stoppe applikationen fra at køre uden yderligere advarsel.

Få systemstatistik, CPU, Memory Usage, Network og Disk Info i Activity Monitor

Se på bunden af ​​Activity Monitor kan du også få oplysninger om systembrug om din Mac. Du skal bare klikke på fanerne for at få vist oplysninger om CPU, systemhukommelse, diskaktivitet, diskbrug (mellemrum) og netværksaktivitet og brug.

Hvis du vil se live systemstatistik og aktivitet hele tiden, minimerer Aktivitetsovervågning og derefter højreklik på det Dock-ikon for at aktivere forskellige systemaktivitetsovervågninger lige i Dock, som viser livegrafer i stedet for standardikonet. Du kan indstille dem til at være specifikke for CPU (muligvis den mest nyttige), netværk, diskaktivitet og RAM-brug.

Hurtig tip til nye Mac-brugere fra Windows World

Indtil nye Mac-brugere er mere bekendt med Spotlight og hvordan deres Mac fungerer, anbefaler jeg ofte, at de seneste switchers holder aktivitetsovervågning i deres dock for nem adgang. Den gode nyhed er, at du sjældent bruger Activity Monitor, da Mac OS og applikationer inden for det løber meget bedre end Windows, men det er godt at få det let tilgængeligt, hvis noget går haywire. Typisk hvis noget går galt, er det sandsynligt, at det er en underproces eller et plugin i en webbrowser, som Java eller Flash ødelægger og fryser en app eller en fane i processen.