Sådan indgives en klage over et internetwebsted

Federal Trade Commission (FTC) er det første stop for folk i USA, der ønsker at klage over et websted. Den håndterer eventuelle klager i forbindelse med internetsvindel og svindel, identitetstyve og hackere. Det er vigtigt, at internetbrugere fremsætter klager; ellers kan antallet af internetforbrydelser vokse. Ud over FTC håndterer andre organisationer også klager over spam, phishing og cyberkriminalitet.

Federal Trade Commission

Indgivelse af en klage til FTC er en simpel online procedure med klar vejledning om, hvilke klager der accepteres, hvorfor det er vigtigt at klage, og hvilke oplysninger du skal indsende. En spansksproget version af webstedet er også tilgængelig. FTC påpeger, at alle klager hjælper dem med at undersøge og retsforfølge virksomheder. Din klage opbevares i FTC's Consumer Sentinel sikre database, der bruges af retshåndhævende myndigheder over hele verden. FTC giver også et link til econsumer.gov, hvor du kan klage over onlinetransaktioner med udenlandske internetfirmaer.

Spam og svindel

Hvis du ønsker at klage over spam-e-mails, kan du videresende dem til FTC. Du kan også videresende scam-e-mails til FTC, såsom dem, der beder om din hjælp til at få penge ud af et fremmed land, der blandt andet tilbyder arbejde-hjemme-ordninger, gældskonsolidering og mirakelkur. Du kan også sende klager over disse til din statsadvokat. Internetsikkerhedsrådgivere OnGuard Online foreslår, at du kontakter dit lokale amerikanske Secret Service-feltkontor, hvis du har svaret på en af ​​pengeoverførselssvindlerne og mistet penge igennem den.

Phishing

Phishing-svindel forsøger at få personlige og økonomiske oplysninger fra internetbrugere. Sammen med at tage sikkerhedsforanstaltninger som at sikre, at dit antivirusprogram, anti-spyware og firewall-software opdateres regelmæssigt, kan du videresende mistanke om phishing-e-mails til FTC og til Anti-Phishing-arbejdsgruppen. Dette er et konsortium af internetudbydere, sikkerheds- og finansielle organisationer, der bruger dine klager til at bekæmpe denne form for internetkriminalitet.

Forbrugerwebsteder

Det er ret simpelt for enhver at oprette et websted, der sælger produkter og tjenester. Beskyt dig selv ved at tjekke virksomhedens fysiske adresse, læse produktbeskrivelser omhyggeligt og aldrig sende webstedet dine økonomiske oplysninger via e-mail. Hvis du har en klage over produkterne eller tjenesten, skal du først prøve at løse problemet med virksomhedsejeren. Hvis det ikke lykkes, skal du indgive en klage til FTC og statsadvokaten. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal indgive en klage, skal du gå til consumeraction.gov.